Judeţ cu judeţ: Centrul de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Pediatrie Botoşani a fost dat în folosinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Pediatrie Botoşani a fost dat, ieri, în folosinţă. Opt actori de la Teatrul „G.A. Petculescu“ din municipiul Reşiţa au fost disponibilizaţi. Salvamontiştii dâmboviţeni atrag atenţia asupra pericolului producerii de avalanşe din zona Vârful Omu din Munţii Bucegi. Funcţionarea staţiei de epurare a municipiului Miercurea-Ciuc a fost oprită, ieri, din cauza unor lucrări c

ALBA. Primăria Alba Iulia a anunţat, ieri, că în anul 2010 instituţia va avea aproximativ 700 de angajaţi, cu 100 mai puţin decât sunt în prezent. 

ARAD. Poliţia rutieră arădeană a început, ieri, o campanie de prevenire a accidentelor pe Drumul Naţional 7, care este împânzit de poliţişti şi de aparate radar. Se verifică inclusiv deplasarea pietonilor şi a bicicliștilor pe marginea drumului şi traversările prin loc nepermis.

ARGEŞ. O mie de funcţionari de la primăriile şi instituţiile deconcentrate din judeţ vor urma cursuri de perfecţionare cu specialişti din Uniunea Europeană, în cadrul unui proiect de 3,5 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, principalul obiectiv fiind implementarea managementului schimbării la nivelul primăriilor şi al instituţiilor deconcentrate.

BACĂU. Un nou cimitir va fi construit anul viitor la marginea municipiului Bacău. Cimitirul se va întinde pe 10 hectare şi va conţine peste 13.000 de locuri de veci.

BIHOR. Serviciul de Evidenţa Populaţiei Oradea are program prelungit până la 6 decembrie, funcţionând între orele 8.00 şi 20.00, cu patru ore mai mult decât până acum.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Direcţia de Finanţe Publice a anunţat, ieri, că a trimis, lună trecută, somaţii la aproximativ 4.000 de firme care nu şi-au plătit taxele şi impozitele către bugetul de stat. Notificări asemănătoare au fost trimise şi la peste 5.000 de persoane fizice.

BOTOŞANI. Centrul de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Pediatrie a fost dat, ieri, în folosinţă. Pentru noul serviciu, în care s-au investit peste 100.000 de lei, nu vor fi angajaţi alţi medici, urmând a lucra doctorii din spital.

BRAŞOV. Apartamentele racordate la Centrala Electrică de Termoficare beneficiază, de ieri, de căldură şi apă caldă. Excepţie fac aproape 7.000 de familii din cartierul Astra, unde au loc lucrări pentru înlocuirea unei conducte.

BRĂILA. Autorităţile locale au anunţat, ieri, că patinoarul din municipiul Brăila îşi va deschide porţile la 15 noiembrie.

BUZĂU. Elevii Şcolii Generale nr. 7 din municipiul Buzău au desfăşurat, în weekend, o acţiune de colectare a deşeurilor de hârtie, strângând 3.000 de kilograme.

CARAŞ-SEVERIN. Opt actori de la Teatrul „G.A. Petculescu“ din Reşiţa au fost disponibilizaţi. Teatrul va rămâne cu 46 de posturi, dintre care 43 sunt finanţate de către Consiliul Judeţean, iar trei din venituri proprii.

CĂLĂRAŞI. Reţeaua de apă potabilă din municipiul Călăraşi se va extinde, în 2010, pe tronsonul dintre fostul Combinat Siderurgic şi Uzina de Apă. Investiţia este de 5,7 milioane de lei.

CLUJ. Şcoala Internaţională din Cluj-Napoca a adoptat, de la sfârşitul lunii octombrie, sistemul „Whole Brain Teaching“ (Învăţare cu întreg creierul). Acesta are ca scop dezvoltarea capacităţii de învăţare de lungă durată.

CONSTANŢA. La Târgul de Vacanţe găzduit de Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia, şapte agenţii de turism îşi prezintă ofertele, din ţară şi din străinătate, pentru sezonul de iarnă. Târgul se va încheia duminică.

COVASNA. Elevii şi profesorii de la Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi“ din Sfântu Gheorghe pot dona, astăzi şi joi, cartofi pentru familiile nevoiaşe.

DÂMBOVIŢA. Salvamontiştii atrag atenţia asupra pericolului producerii de avalanşe din zona Vârful Omu din Munţii Bucegi, în urma ninsorilor căzute în ultimele zile şi a vântului puternic.

DOLJ. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor începe, astăzi, controale în toate şcolile din judeţ, verificând dacă sunt îndeplinite condiţiile de igienă. Multe şcoli din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

GALAŢI. Aproximativ 60 de salariaţi ai Unicom SA au protestat, ieri, în faţa sediului  firmei, acuzând neplata salariilor de patru luni.

GIURGIU. Trei bărbaţi, care aveau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost prinşi în casele lor din satele Frăteşti şi Remus. Ei au fost duşi la Penitenciarul Giurgiu.

GORJ. Trei autoturisme s-au răsturnat, ieri, în zona Rânca din cauza poleiului. Un bărbat de 56 de ani, din Novaci, a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Târgu-Jiu, cu fractură deschisă la gambă şi luxaţie de cot.

HARGHITA. Funcţionarea staţiei de epurare a municipiului Miercurea-Ciuc a fost oprită, ieri, din cauza unor lucrări care vor dura trei săptămâni.

HUNEDOARA. Angajaţii fabricii de cablaje şi componente din Deva au fost evacuaţi ieri, după o ameninţare cu bombă. Alarma a fost falsă, apelul telefonic fiind făcut de o muncitoare aflată în concediu. Femeia va fi sancţionată.

IALOMIŢA. Municipiul Slobozia va avea un serviciu public de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar. Taxa pentru pentru eliberarea unei maşini ridicate va fi de minim 370 de lei.

IAŞI. Primăria Iaşi va achiziţiona echipamente de control şi monitorizare a traficului în valoare de peste 500.000 de lei. Licitaţia va avea loc la sfârşitul lunii, iar echipamentele vor fi livrate în primele luni ale anului viitor.

ILFOV. În urma incendiului în care a fost distrusă Fabrica de încălţăminte Jiante din Mogoşoaia, nivelul de poluare este unul destul de redus, deşi masele plastice care au ars sunt foarte toxice pentru mediu.

MARAMUREŞ. Serviciul de Asistenţă Socială Baia Mare a înregistrat circa 12.250 de cereri pentru ajutorul de încălzire, cu aproape 3.000 mai puţine decât anul trecut. Termenul de depunere a solicitării a expirat la sfârşitul săptămânii.

MEHEDINŢI. În urma controalelor rutiere efectuate în weekend în Drobeta-Turnu Severin, poliţiştii au constatat 388 de abateri la regulile de circulaţie. Agenţii au reţinut 8 certificate de înmatriculare şi 21 de permise auto.

MUREŞ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice a inaugurat, ieri, un sistem electronic de gestionare a fluxurilor de contribuabili. Sistemul oferă informaţii despre serviciul solicitat, facilitează identificarea serviciului sau a ghişeului solicitat.

NEAMŢ. Clubul „Lia Art“ din Piatra Neamţ a câştigat concursul naţional de dans sportiv desfăşurat în weekend la Mediaş. Nemţenii au obţinut două premii întâi la categoria de vârstă sub 10 ani şi un loc trei la categoria 10-11 ani.

OLT. Un microbuz ce aparţinea unei companii de transport de persoane a luat foc, ieri, în Slatina. Şoferul a observat că din autovehicul s-a desprins o piesă şi s-a dus la un service auto. În timp ce mecanicii sudau piesa, microbuzul a luat foc şi a ars în întregime. Nu s-au înregistrat victime.

PRAHOVA.
Cinci firme au înştiinţat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă despre faptul că vor face disponibilizări colective luna aceasta. De la firme de prestări servicii şi din domeniul fabricării de maşini şi utilaje vor fi concediaţi 777 de angajaţi.

SATU MARE.  Muzeul Judeţean din municipiul Satu Mare găzduieşte de astăzi o expozitie cu şerpi, şopârle şi cameleoni. Biletul de intrare este de 5 lei, iar reptilele pot fi văzute până la sfârşitul lunii.

SĂLAJ. Consilierii municipiul Zalău au decis, ieri, că de anul viitor hotelurile, pensiunile, restaurantele şi cantinele din oraş nu mai au voie să organizeze mese festive decât între orele 7.00 şi 23.00.

SIBIU. La 13 noiembrie, 15 familii din comuna Axente Sever vor participa la o festivitate în care îşi vor aniversa „nunta de aur“. La eveniment va participa şi interpretul de muzică popular Dinu Iancu Sălăjanu, care va primi titlul de Cetăţean de Onoare.

SUCEAVA. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Siret au reţinut autoturismul unei femei, după ce au găsit în interiorul vehicului 900 sute de pachete de ţigări de contrabandă. Maşina va fi restituită când femeia va achita amenda de 5.000 de lei.

TELEORMAN. Din cauza unor lucrări la reţea, furnizarea energiei electrice se întrerupe, de azi până la 6 noiembrie, între orele 8.00 şi 17.00, în zona Parc Nord din municipiul Roşiorii de Vede, în comuna Pietroşani.

TIMIŞ. Reprezentanţii judeţului şi cei ai regiunii Zrenjanin, Serbia, au semnat, ieri, o declaraţie de colaborare transfrontalieră pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare. Principalul scop este modernizarea căii ferate în zona de graniţă dintre România şi Serbia.

TULCEA. Zeci de elevi tulceni pasionaţi de fizică au participat, weekendul trecut, la proiectul „De la mili la mega cu fizica“. Evenimentul, coordonat de profesoara Anişoara Ivanov de la Liceul „Grigore Moisil“ a fost organizat în parteneriat cu Şcoala „Constantin Găvenea“.

VASLUI. Un tânăr din satul Bogeşti care pescuia ilegal a fost somat de poliţişti cu armamentul din dotare, după ce a încercat să fugă. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

VÂLCEA. Între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, pe Drumul Naţional 7, a avut loc, ieri, un accident în care au fost implicate un TIR, un autocar în care se aflau 40 de turişti, un autoturism şi un microbuz. Accidentul a fost provocat de şoferul TIR-ului. Şoferul autoturismului a murit, în timp ce conducătorul autocarului şi patru pasageri au fost răniţi.

VRANCEA.
Directorii de la cinci şcoli din mediul rural riscă amenzi de câte 1.000 de lei după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au depistat faptul că laptele primit prin programul „Laptele şi cornul“ nu era păstrat în frigidere. Managerii vor fi sancţionaţi dacă în zece zile nu-şi procură frigidere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite