Unul din trei angajaţi români stă pe scaun mai mult de opt ore pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din patru salariaţi nu face deloc mişcare, sunt mai puţini sedentari bărbaţi decât femei, iar angajaţii bulgari sunt mai stresaţi decât cei români, sunt rezultatele sondajului realizat de BestJobs în România, Bulgaria şi Serbia.

"Locul de munca poate cauza, alături de stres şi lipsa exerciţiilor fizice, anumite probleme de sănătate, ţinând cont că în ultimii ani munca s-a schimbat de la una de producţie, la una sedentară", motiv pentru care BestJobs s-a gândit să realizeze un sondaj pe acest subiect, în rândul candidaţilor înregistraţi pe acest site de recrutare sau pe platforma CeeVee.

Ultimul sondaj derulat pe BestJobs a urmarit sa identifice cat de activi sunt angajatii romani, dar si cei din regiune. Am aflat ca 35% dintre romani stau zilnic pe scaun mai multe de 8 ore.

Una din patru persoane a recunoscut că nu face deloc mişcare, cauza principala a sedentarismului fiind lipsa de motivaţie (asta au spus unul din trei respondenţi).

Bărbaţii sunt mai activi decât femeile (67%, fata de 33%), iar cei mai dinamici sunt cei cu vârste între 25 şi 35 de ani.

Unul din trei români este foarte stresat, dar bulgarii şi sârbii stau mai rău, cu 38% din resondenţii sârbi şi 47%  bulgari acuzând astfel de stări.

13% din români se relaxează făcând sport, 28% preferă să citească sau să asculte muzică pentru a se rupe de problemele zilnice.



"Stresul cotidian poate fi neutralizat, printre altele, prin mişcare. Dacă aţi stat pe scaun o oră, ati stat prea mult. Luaţi pauze pentru a face puţină mişcare", vă sfătuiesc cei de la BesJobs.

Sondaj BestJobs
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite