Unora le place rockul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, la B’ESTFEST, 30 de solişti şi trupe muzicale vor urca pe scenele amenajate pe câmpul de lângă comuna Tunari, Ilfov. La Oradea, Timişoara şi Braşov vor avea loc festivaluri medievale şi de folclor.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului B'ESTFEST Summer începe vineri, 6 iulie, şi ţine până duminică, 8 iulie. Festivalul se va desfăşura la acest final de săptămână pe malul lacului Pasărea din Tunari, în nordul Capitalei. B'ESTFEST va păstra conceptul de „Summer Camp", cu şapte scene în aer liber, terase, proiecţii de film, zone de sport, relaxare, locuri de joacă, activităţi creative, expoziţii de artă, ateliere şi, desigur, o zonă de camping.

Printre cele mai sonore nume care vor ajunge pe scenă anul acesta se numără Pulp, Garbage, Röyksopp, Caro Emerald, Selah Sue, alături de Paraziţii, Şuie Paparude, Subcarpaţi, Grimus, sau Les Elephants Bizarres.

Trei zile de festival

Vedeta primei seri de festival este Garbage, o trupă care a reuşit să împingă popul până la cele mai întunecate limite şi, mai nou, a înnebunit de tot chitările pentru a-i ţine aproape şi pe răzvrătiţii „generaţiei Gaga".

Sintetizatoare şi sound Bergen Wave vor fi definiţia celei de-a doua zile de festival. Norvegienii de la Royksopp, un nume tânăr, dar cu adevărat greu al scenei electro internaţionale au câştigat câte un trofeu Spellemann (premiile industriei muzicale norvegiene) - pentru fiecare dintre cele şapte albume lansate până acum.

Pentru prima oară în România, Pulp vor cânta „Death Goes To The Disco" şi „Common People" la Bucureşti. Piesa „Do You Remember The First Time"
s-ar putea auzi în deschiderea show-ului. Au fost incluse aproape de fiecare dată în setlist şi alte hituri binecunoscute, începând cu „Babies", piesa care-i făcea celebri în anii '90 peste Ocean, „Common People" şi „Disco 2000" - poate pentru a ne aminti că succesul comercial venea, prin 1995, cu influenţe disco. Oferta de festivaluri pentru toate gusturile este bogată şi în celelalte oraşe din ţară.

Iaşi: Până duminică, 8 iulie 2012 inclusiv, de la ora 20.00, în parcarea Iulius Mall, o trupă de cascadori din Germania va face demonstraţii cu maşini de mare tonaj, aşa-numitele monster-truck. Cascadorii de la volan, unii dintre ei cu apariţii în filme, vor pune în scenă un show, în care maşini puternice vor merge pe două roţi, vor face drifturi, vor sări peste alte autoturisme şi se vor tampona.

Sibiu. La Mediaş va avea loc un festival medieval cu domniţe, cavaleri şi turniruri, de vineri până dumincă. Vor fi şi concerte Voltaj, Smiley şi Cargo.
Oradea. Tot cavaleri şi domniţe readuc atmosfera medievală la Zilele Cetăţii Oradea, ediţia a XII-a. Evenimentul se va desfăşura în Şanţul Cetăţii, şi va cuprinde  lecţii deschise de arhitectură, ghidaje în incinta Cetăţii, concerte de rock, folc, concerte folclorice, spectacole de teatru, activităţi interactive cu meşteşugari, concursul de tir cu arcul tradiţional dotat cu trofeul „Cupa Cetăţii", lansări de carte, expoziţie de costume şi steaguri medievale.

Braşov. Centrul Cultural „Reduta" organizează în perioada 5-8 iulie 2012 a VI-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor Garofiţa Pietrei Craiului. Printre ansamblurile participante se numără Ziemia Lezajska din Polonia, Kud Opanak din Serbia, Gederlak din Ungaria şi Giresum din Turcia. Spectacolele vor fi susţinute vineri, 6 iulie, şi duminică, 8 iulie, în Piaţa Sfatului, începând cu orele 17.00 şi 18.00.

Timişoara. La acest sfârşit de săptămână, bănăţenii au ocazia să asiste la piese de teatru într-un autobuz aflat în mişcare prin oraş. Patru actori, care au pregătit şase piese, îi aşteaptă pe timişoreni în fiecare seară, de la ora 18.00, în staţia RATT de la Poşta Mare, pentru o călătorie inedită în lumeat yeatrului.

Tot în acest weekend, se defăşoară Festivalul inimilor, unul dintre cele mai mari evenimente foclorice din estul Europei. Pe lângă numeroşi artişti populari din România, participă ansambluri din Indonezia, Irlanda, Mexic, Tunisia, Turcia. Concertele au loc în ParculRozelor, iar intrarea este liberă.
Constanţa.Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, cele trei vedete ale Delfinariului din Constanţa, au fost transportaţi miercuri în bazinul în aer liber, a cărui apă a fost salinizată cu sare de ocean din Egipt. Sâmbătă, 7 iulie, va avea loc primul spectacol cu delfini. Un bilet costă 50 de lei pentru adulţi şi 25 pentru copii. În weekend, spectacolele încep la orele 10.00, 13.00, 16.00 şi 19.00, iar în timpul săptămânii de la orele 11.00, 15.00 şi 19.00. Au contribuit redacţiile
„Adevărul"

129 de lei este preţul unui bilet pentru o zi şi 265 de lei pentru trei zile.

Linie specială de transport

Participanţii la festivalul  B'ESTFEST vor avea la dispoziţie o linie specială de transport, care va funcţiona tur şi retur, de la Piaţa Charles de Gaulle (staţia de metrou Aviatorilor), cu oprire în Piaţa Presei Libere, până la intrarea în B'ESTFEST Park. Autobuzele vor circula cu o frecvenţă de 15 minute, începând cu ora 16.00 în data de 6 iulie (vineri, prima zi de festival) şi, respectiv, ora 12.00 - în zilele de 7 şi 8 iulie, până la ora 2.00. După ora 22.00, autobuzele vor continua să circule, dar la interval de 60 de minute, până la ora 2.00. La întoarcere, autobuzele vor pleca în funcţie de fluxul de spectatori, la interval de 15 sau 30 de minute, până la ora 4.00 dimineaţa.

Campingul B'ESTFEST Park se află aproape de zona de petrecere, iar preţul unui voucher de cazare este de 15 lei. Cei care nu au cort îşi pot închiria unul sau pot cumpăra unul la „cheie". Este permis şi accesul cu rulote. Închirierea unei rulote costă 70 euro/zi (rulotele au aer condiţionat, toalete ecologice şi duş cu apă caldă).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite