Unităţile de primiri urgenţe, luate la control de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea UPU va fi analizată de Ministerul Sănătăţii în urma unor controale amănunţite
Activitatea UPU va fi analizată de Ministerul Sănătăţii în urma unor controale amănunţite

Ministerul Sănătăţii a demarat o amplă acţiune de auditare şi control, la nivel naţional, în toate cele 67 unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate din bugetul de stat.

Oficialii Ministerului Sănătăţii doresc o monitorizare amănunţită a unităţilor de primiri urgenţe, motiv penru care acestea vor fi controlate în următoarea perioadă.

„Este a doua misiune de control de acest gen, în urmă cu doi ani am mai derulat o astfel de misiune. Verificările sunt realizate de către reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi durează o săptămână, cu posibilitatea de prelungire a duratei, în cazul în care este necesar. Am ales varianta în care echipele de control dintr-un judeţ verifică unitatea de primiri urgenţe din alt judeţ, astfel încât să fie eliminată orice suspiciune privind rezultatele obţinute", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS).

În baza datelor obţinute, a nivelului de activitate şi a categoriei din care fac parte unităţile controlate, se vor stabili şi criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru ele pentru următorii ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite