Un şofer folosea laptopul, răspundea la chestionare şi bea cafea în timp ce conducea. Tu poţi face asta?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbitul la telefonul mobil, cititul ziarului sau machiatul în timp ce conduc nu reprezintă noutăţi pentru şoferii şi şoferiţele de la noi, în special din cauza traficului infernal. În Marea Britanie, şoferii folosesc şi laptopul în timp ce conduc automobilul.

Poliţia din Hampshire, din regiunea South East a Angliei, a lansat o amplă acţiune de depistare a şoferilor care pot provoca grave accidente rutiere din cauză că în timp ce conduc mai fac şi alte lucruri care le distrag atenţia.

Astfel, au descoperit că în timp ce manevra maşina, un şofer folosea un laptop, răspundea întrebărilor unui chestionar la radio şi consuma şi cafea.

Un alt şofer îşi tăia para cu cuţitul în timp ce manevra volanul. Totodată, o serie de motociclişti au fost prinşi vorbind la telefonul mobil.

Pentru a-i depista poliţiştii au folosit o cameră video .

În Marea Britanie, cei care sunt prinşi folosind telefonul mobil în timp ce conduc sunt sancţionaţi cu o amendă de 60 de lire şi trei puncte de penalizare, iar dacă provoacă şi accidente pot primi o pedeapsă cu închisoarea de 14 ani.

În urma acţiunii de cinci zile întreprinse de poliţişti, 64 de persoane sunt urmărite penal pentru că au folosit telefonul mobil în timp ce conduceau sau pentru că îşi distrăgeau atenţia de la şofat cu diverse acţiuni.

Scrie-ne aici ce mai faci tu (sau ai văzut că fac alţii) în timp ce îţi conduci maşina?


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite