Un milion de oameni scăpaţi de suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Colaborarea eficientă a serviciilor de sănătate cu scopul de a proteja oamenii de SIDA şi tuberculoză a salvat aproape 910.000 de vieţi la nivel global în ultimii şase ani, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii de la OMS au afirmat că a existat o creştere bruscă a numărului de persoane infectate cu HIV şi în acelaşi timp bolnave de tuberculoză în intervalul 2005-2010 şi invers.

Virusul imunodeficienţei umane (HIV) care cauzează SIDA slăbeşte sistemul imunitar, iar oamenii cu această boală sunt mult mai vulnerabili la a fi infectaţi cu TBC. Aproximativ 34 de milioane de oameni din întreaga lume au HIV. Aceste statistici au permis medicilor să-i trateze mai rapid pe pacienţi şi să contracareze răspândirea TBC-ului la alţi oameni. Mai exact, 910.000 de oameni au reuşit să evite tuberculoza.

Cifrele arată că această boală ucide aproximativ 1,7 milioane de oameni pe an. Ratele de deces în rândul pacienţilor cu HIV sunt mai ridicate în special în ţările sărace.

Oamenii au fost şi ei receptivi, iar acest lucru a dus la creşterea de 12 ori a celor infectaţi cu HIV care au dorit să-şi facă un control pentru a depista dacă sunt bolnavi şi de tuberculoză.

„Acest cadru este standardul internaţional pentru prevenirea, îngrijirea şi tratamentul pacienţilor cu tuberculoză şi HIV. Scopul este de a reduce decesele. Avem dovezi puternice că aceast proces funcţionează", a spus Mario Raviglione, director al departamentului de OMS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite