Ultima zi de teste, prima zi de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maine, absolventii de gimnaziu pot depune contestatii Cei aproximativ 230.000 de absolventi ai claselor a VIII-a, care au participat la testele nationale, au scapat, ieri, de emotiile examenului.

Maine, absolventii de gimnaziu pot depune contestatii
Cei aproximativ 230.000 de absolventi ai claselor a VIII-a, care au participat la testele nationale, au scapat, ieri, de emotiile examenului. Acum asteapta rezultatele. Acestea vor fi afisate duminica, 26 iunie, pana la ora 16, urmand ca intre orele 16 si 20 din aceeasi zi sa se poata depune contestatii. Contestatiile se depun si se inregistreaza la secretariatele centrelor de testare, urmand a fi analizate ulterior de comisia de contestatii. Secretarul de stat Paloma Petrescu a declarat ca rezolvarea contestatiilor se va face in alte judete si nu in judetul in care a sustinut candidatul examenul. Pentru lucrarile care au primit la evaluarea initiala note de pana la 9.50, nota acordata initial se modifica, prin crestere sau descrestere, doar daca intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatii se va constata o diferenta de cel putin 0.50 puncte. Daca diferenta este mai mica, nota initiala ramane neschimbata. Pentru lucrarile care au primit la evaluarea initiala note de peste 9.50, nota definitiva este nota acordata de comisia de contestatii. Contestatiile vor fi rezolvate pe 27 si 28 iunie, urmand ca pe 29 iunie sa fie afisate rezultatele finale. Media testelor nationale va avea o pondere de 50 la suta in cadrul mediei de admitere in clasa a IX-a.

Calendarul examinarii absolventilor de liceu
De luni, 27 iunie, absolventii claselor a XII-a intra in focurile examenului de bacalaureat. Probele sunt programate dupa cum urmeaza: limba si literatura romana, oral (27-28 iunie), limba si literatura moderna, oral (29-30 iunie), limba si literatura materna, oral (1-2 iulie), limba si literatura romana, scris (4 iulie), limba si literatura materna, scris (5 iulie), proba scrisa obligatorie a profilului (6 iulie), proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica (7 iulie), proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisa sau practica (8 iulie). Pe data de 11 iulie se vor afisa rezultatele, zi in care se pot face, de asemenea, si contestatii, intre orele 16 si 20. Abia dupa rezolvarea contestatiilor (12-13 iulie) vor fi cunoscute rezultatele finale ale examenului de bacalaureat 2005 (14 iulie).

Regulile probelor orale de la bacalaureat
* probele orale sunt eliminatorii;
* daca se extrage un al doilea bilet, nota ii va fi micsorata cu 2 puncte;
* fiecare candidat are la dispozitie 15-20 de minute pentru elaborarea raspunsurilor;
* dupa sustinerea probei, candidatul preda biletul de examen si ciorna semnata;
* se considera promovat la proba orala candidatul care a obtinut minimum nota 5;
* daca nu obtine 5 sau daca lipseste de la o proba orala, candidatul nu mai are dreptul sa se prezinte la celelalte probe;

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite