Udrea: O variantă luată în calcul pentru concediul maternal este reducerea perioadei cu o creştere a indemnizaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

O variantă luată în calcul de Executiv în privinţa indemnizaţiilor pentru mame este majorarea acestora concomitent cu reducerea perioadei, informează Mediafax, care o citează pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului.

"Soluţia înţeleg că nu este aşa de simplă, reducerea, sunt soluţii în compensare, reducerea cu o creştere a indemnizaţiei. Sunt soluţii complexe, dar vor fi discutate mâine (duminică - n.r.) în cadrul coaliţiei de guvernare", a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax.

Aceasta a susţinut că există mai multe variante care sunt discutate în cadrul coaliţiei de guvernare. "Important este că orice variantă alegem, trebuie să se facă cu grijă faţă de copii şi cu grijă faţă de mame", a spus Udrea în cadrul unei vizite efectuate în staţiunea balneară Sîngeorz-Băi din judetul Bistriţa-Năsăud.

Şefa de la Dezvoltare şi Turism este de părere că este necesară o intervenţie asupra indemnizaţiei de creştere a copilului deoarece statul nu-şi permite să achite proaspătelor mămici o indemnizaţie de creştere a copilului timp de doi ani, o perioadă mai mare decât în orice alt stat european.

"Pe de o parte, statul trebuie să susţină creşterea natalităţii, să încurajeze familiile să aibă copii, dar nici nu poate face mai mult decât state din Europa cu economii mai solide decât a noastră, şi anume nu poate să îşi pună cheltuieli atât de mari în buget încât să ofere o perioadă lungă de concediu maternal, mai lungă decât orice ţară din Europa şi, în timpul acesta, cu un venit foarte mare. În schimb, obligatoriu trebuie să vină cu alternative. Dacă femeile acelea nu au unde să îşi ducă copiii, aceasta este o problemă a statului pe care trebuie să o rezolve şi am gândit constructiv şi am iniţiat un program de construire de creşe. Exista un program de construire de grădiniţe, dar conex cu acesta gândim un program naţional de construire de creşe în aşa fel încât femeile care doresc să meargă mai repede la serviciu, cele care sunt proaspete mămici sau cele care vor fi determinate de noul context legislativ să meargă la serviciu mai repede să aibă unde să îşi lase copiii", a spus Udrea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite