Autorităţile române vor întoarcerea imigranţilor pe bani de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile române vor întoarcerea imigranţilor pe bani de la UE
Autorităţile române vor întoarcerea imigranţilor pe bani de la UE

În vederea sprijinirii reîntoarcerii imigranţilor români în ţarã, autoritãţile române sunt interesate de posibilitatea accesãrii Fondului Social European.

La Palatul Parlamentului a avut loc ieri şi astăzi o conferinţa bilateralã româno-spaniolã, la care s-a discutat despre proiectele implementate sau în curs de evaluare cu privire la situaţia emigrãrii românilor, fiind prezentat exemplul spaniol de sprijinire a reîntoarcerii imigranţilor.

Memorandumul de înţelegere semnat în mai între Agenţia Naţionalã de Ocupare a Forţelor de Muncã (ANOFM) şi Serviciul public Naţional pentru Muncã din Spania îşi propune elaborarea mai multor proiecte finanţate din Fondul Social European. În consecinţã, existã mai multe colaborãri la nivel judeţean între agenţiile de ocupare a forţei de muncã din Spania şi România.

Două proiecte pentru Spania

În prezent, existã douã proiecte în faza de implementare. AJOFM Arad este partener pentru cele douã proiecte în colagorare cu Spania

De asemenea, mai sunt în discuţii încã patru proiecte în faza de evaluare, atât la nivelul agenţiilor judeţene, cât şi naţionale din cele douã ţãri.

Jose Julio Rodriguez Hernandez, subdirector general adjunct – Secretariatul de Stat pentru Imigraţie şi Emigraţie din Spania, a vorbit despre fenomenul de emigrare din Spania şi despre mãsurile aplicate de statul spaniol privind politica de reîntoarcere.

Prima iniţiativă pentru Italia

Pe de altã parte, în ceea ce priveşte imigranţii români din Italia, Guvernul României a elaborat mai multe planuri. Proiectul “Model de mediere transnaţionalã pentru întoarcerea muncitorilor românilor din Italia” este o iniţiativã concretã a autoritãţilor române - de gestionare a fenomenului emigraţiei.

Proiectul este un parteneriat între ANOFM şi Italia Lavoro care are drept obiectiv principal informarea romãnilor din Italia cu privire la locurile de muncã disponibile în ţarã.

De asemenea, proiectul îşi propune dezvoltarea unei reţele de comunicare la nivel European. Astfel, românii vor primi informaţii despre ofertele de pe piaţa muncii din România de la instituţiile care le sunt cunoscute în Italia: biserici, fundaţii, asociaţii, etc.

Citiţi mai multe despre proiectele cu cele douã ţãri pe adevarul.es şi adevarul.it

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite