Ilie Sârbu: Agricultura României este la nivelul celei din 1965 din alte ţări UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat astăzi că este nevoie nivelul subvenţiilor de la Uniunea Europeană să fie mult mai mare pentru ca agricultura României să le ajungă din urmă pe cele din ţările europene. Ministrul de resor  a făcut această afirmaţie la deschiderea celei de-a VII-a ediţii a expoziţiei internaţionale de echipamente şi produse din domeniul agriculturii, industriei alimentare şi zootehniei, TimAg

Ilie Sârbu a spus că a cerut, în cadrul reuniunii Consiliului de Miniştri pentru Agricultură şi Pescuit, creşterea subvenţiei acordată agricultorilor români cu 35 de euro. În prezent, aceasta este de până la 50 de euro pe hectar, în sectorul vegetal, transmite NewsIn.

Trebuie să recuperăm. Sigur trebuie subvenţionată agricultura ca să se ajungă acolo. Pentru 2007 plata subvenţiilor a fost încheiată iar pentru 2008 o vom încheia pe 30 iunie. Eu cred că am făcut un efort extraordinar de mare şi am recuperat o întârziere de un an şi patru luni de zile şi oamenii îşi vor primi banii la timp”, a spust ministrul Agriculturii.

Agricultura performantă din România are toată gama de utilaje. Agricultura de subzistenţă nu a ajuns să aibă utilaje performante şi nu va ajunge niciodată să aibă. Nu poţi să ai un tractor performant şi să ari cu el jumătate de hectar. Cine îşi permite luxul ăsta? Oamenii vor ajunge la concluzia că trebuie să se asocieze, că trebuie ca asociaţiile profesionale, pe produse, să prindă şi la noi rădăcină, să devină o forţă, să poată să acceseze fonduri pe care noi le punem la dispoziţie”, consideră Ilie Sârbu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite