Turişti de septembrie pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile de peste 30 de grade au adus turişti la mare
Temperaturile de peste 30 de grade au adus turişti la mare

Preţurile la cazare, agrement şi masă sunt cele mai mici din an. Cu toate acestea, gradul de ocupare este de 40-50% în Mamaia şi de doar 10% în sudul litoralului.

Am trecut de prima jumătate a lunii septembrie, însă vremea de afară este ca în luna lui Cuptor. Cele 30 de grade din aer atrag turişti din toate colţurile ţării. Cei mai mulţi turişti prezenţi în Mamaia stau pe plajele din dreptul hotelurilor Parc - Perla, acolo unde încă mai sunt deschise magazine, terase şi restaurante.

Profită de ultimele zile de plajă

Familia Păun din Bucureşti a profitat de vremea frumoasă şi a dat o fugă la mare. „Este cald, frumos, aerul de mare ne face bine", spune Iulia Păun (34 de ani). Apa mării, de 17 grade, este rece chiar şi la mal pentru fetiţa lor, Iulia, de un an şi zece luni, însă soarele de la amiază este potrivit pentru ea. Pentru o garsonieră la un hotel de 4 stele din Mamaia, familia din Capitală a plătit 3.400 de lei pe noapte. De ultimele zile de plajă se bucură şi Eugen Mângâţă (24 de ani) din Slobozia. A fost plecat din ţară în ultimele opt luni, iar acum a venit să se relaxeze în Mamaia: „Preţurile sunt mai accesibile în această perioadă. Ziua ne bucurăm de soare, care arde destul de puternic, iar seara mergem în oraş, în Constanţa. Ies cu soţia mea, Iuliana, la terase, ne plimbăm prin magazine".

Preţuri mai mici cu 50%

Zilele acestea a sosit la mare şi Beatrice Niţu (20 de ani) din Turnu Măgurele, Teleorman. Are mai puţin de două săptămâni până începe facultatea, iar cel mai potrivit mod de a-şi petrece timpul liber este la mare. „Suntem cazaţi la un hotel de patru stele, Zodiac. În timp ce tata îşi face treaba în oraş, eu stau la plajă. Seara mergem la Cazino, prin Satul de Vacanţă, iar pe într-o zi poate ajung să văd şi delfinii. Chiar dacă este septembrie, litoralul este animat şi ai ce face ca turist", motivează ea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite