Turişti de septembrie pe malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea frumoasă şi preţurile mai mici din această perioadă au atras 10.000 de oameni pe litoral.Pe litoralul românesc se află, în acest moment, aproape 10.000 de turişti, cei mai mulţi veniţi prin programul „Litoralul pentru Toţi“, în Mamaia şi Neptun.

Pentru un sejur de şase zile, aceştia plătesc 159 de lei de persoană dacă se cazează la un hotel de două stele, şi 399 de lei dacă stau la un hotel de patru stele. Pe lângă preţurile mici, ei au parte şi de vreme frumoasă şi apă numai bună de scăldat, deşi am trecut de jumătatea lunii septembrie. Ieri, la amiază, afară au fost 32 de grade în aer, iar temperatura apei mării a atins 20 de grade Celsius.

Scoici pentru grupa mică

Salvamarii se află încă la datorie şi îi supraveghează din foişoare pe turiştii care intră în apă. Dorica Aivăncesei (56 de ani), din Bucureşti, a profitat de vremea frumoasă de afară şi a venit la mare pentru un weekend. Ea s-a cazat la Techirghiol, însă a venit să facă plajă la Mamaia. „Sunt educatoare la Grădiniţa nr. 192 «Pisicile Aristocrate» din Bucureşti. Bugetul mi-a permis să mă bucur de mare doar un weekend, în septembrie. Am profitat de soare şi am venit pe plajă să mă bronzez şi să ofer scoici copiilor mei de la grupa mică. Vom face flori din scoici şi multe alte activităţi constructive", spune Dorina Aivăncesei.

Preţuri la jumătate

Turista bucureşteană Elena Dima (74 de ani) este pentru a doua oară în acest an pe litoral. „Am stat zece zile în iulie, în Mamaia, la Casa Vrancea. Apoi am fost o lună la Borsec şi acum, toamna, am revenit pe litoral. Diferenţa de preţuri este colosală", mărturiseşte turista. În iulie a plătit pentru nouă nopţi de cazare 900 de lei, adică 100 de lei pe noapte. Acum, în septembrie, plăteşte 40 de lei pe noapte. „Pentru că este mult mai ieftin, voi sta până la 1 octombrie în Mamaia. În iulie alergam câte trei kilometri pe zi. Acum sunt cu bastonul la plajă, aşa că trebuie să stau să fac cure cu nămol până mă refac", spune turista.

Pe un cearşaf alăturat, Maria Petrica (61 de ani) din Braşov se bronzează şi se împrieteneşte cu ceilalţi turişti. „Am apartament aici de pe vremea când aveam copiii la facultate. Am reuşit să vin în toamnă şi să mă bucur de linişte şi odihnă. Stau până la 10 octombrie", spune femeia.

Tinerii se distrează şi toamna

Pe plaja din Mamaia, tinerele Andreea Păltânea şi Adriana Anghel, din Bucureşti, au urmărit pe internet vremea de pe litoral şi în acest weekend au dat o fugă la mare. „Nu ratăm niciodată luna septembrie pentru plajă. Avem parte de vreme frumoasă, de apă tocmai bună de îmbăiere, iar sâmbătă noaptea mergem în club la Constanţa", spune Adriana.

Andreea este cea mai fericită în apă. „Nimic nu se compară cu marea, nu-mi place să fac baie la ştrandurile din Capitală", explică ea. Până la 15 octombrie, turiştii se pot bucura de vacanţe la preţuri reduse pe litoral, prin programul „Litoralul pentru Toţi".

"Nu ratăm niciodată luna septembrie pentru plajă."
Adriana Anghel turistă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite