Transportul şi transferul pacientului, posibile greşeli în cazul Chauncey Hardy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sâmbătă, 9 octombrie. Chauncey Hardy, în clubul Emotione, cu câteva ore înainte de a fi ucis
Sâmbătă, 9 octombrie. Chauncey Hardy, în clubul Emotione, cu câteva ore înainte de a fi ucis

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri că în cazul de la Giurgiu nu exclude posibilitatea unor erori umane.

Ministrul a făcut referire la existenţa unor greşeli organizatorice şi administrative în acest caz, ca de exemplu cele legate de transportul şi transferul pacientului, dar şi în ceea ce priveşte calitatea asistenţei medicale, informează Agerpres. El a precizat că aşteaptă rezultatul anchetei în cursul zilei de astăzi. Declaraţiile au fost făcute la Forumul Internaţional de Sănătate - Forum Invest Healthcare.

Potrivit ministrului, se va analiza şi motivul pentru care a fost temporizat cazul. În cazul în care se vor constata greşeli umane, Colegiul Medicilor se va autosesiza şi vor fi luate măsuri, urmând ca măsurile organizatorice să fie luate de Direcţia de Sănătate Publică.

Legat de lipsa unui computer tomograf în spitale, ministrul Sănătăţii a spus că se are în vedere, în limita resurselor bugetare, dotarea cu astfel de aparte, precum şi cu altele, necesare urgenţelor, pentru spitalele care primesc cazuri precum cel de la Giurgiu.

Ministerul Sănătăţii a solicitat luni Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

MS a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" un raport complet cu privire la starea de sănătate a pacientului în momentul internării. "Dacă aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea delegării unei comisii proprii de anchetă la Giurgiu", a anunţat MS.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a decedat duminică seara la Spitalul Bagdasar din Capitală. Acesta a fost adus în comă la Bucureşti, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu. Autopsia a indicat drept cauză a morţii un traumatism cranio-cerebral puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite