Un român din trei admite că a dat mită în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un român din trei admite că a dat mită în ultimul an, potrivit Barometrului Global al Corupţiei lansat, joi, de Transparency International.

Dacă în 2009 doar 12% dintre subiecţii români ai studiului admiteau că au dat mită pentru diferite servicii, în 2010 numărul acestora s-a triplat, relevă studiul Transparency International, citat de Mediafax.

Doar 2% dintre români consideră că, în 2010, nivelul corupţiei este mai mic decât în urmă cu trei ani, în vreme ce 87% dintre respondenţi apreciază că situaţia s-a înrăutăţit.

Pe de altă parte, 3% dintre români au încredere în capacitatea Cabinetului de a lupta împotriva corupţiei, scor care plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al încrederii în Guvern.

România respectă trendul global în ceea ce priveşte percepţia corupţiei în instituţiile fundamentale, partidele politice şi Parlamentul fiind considerate ca cele mai corupte entităţi, urmate de sistemul judiciar.

Cea mai puţin coruptă structură, în viziunea românilor, rămâne biserica, dar nivelul corupţiei percepute în rândul clerului creşte la 2,3, de la mai puţin de două puncte în anii anteriori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite