Judeţ cu judeţ:Tronsonul de drum cuprins între Bâlea Lac şi Bălea Cascadă, de pe Transfăgărăşan, va fi închis temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ:Tronsonul de drum cuprins între Bâlea Lac şi Bălea Cascadă, de pe Transfăgărăşan, va fi închis temporar
Judeţ cu judeţ:Tronsonul de drum cuprins între Bâlea Lac şi Bălea Cascadă, de pe Transfăgărăşan, va fi închis temporar

Botoşănenii vor plăti, de la 1 octombrie, bilete mai scumpe pe mijloacele de transport în comun. Wizz Air va transfera la Târgu-Mureş zborurile operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca, în perioada 3-7 octombrie. Tronsonul de drum cuprins între Bâlea Lac şi Bălea Cascadă, de pe Transfăgărăşan, va fi închis temporar mâine şi poimâine. 16 firme care montează tâmplărie din termopan în municipiul Suceava au fost amendate pentr

ALBA. Agenţia Locală a Energiei organizează, sâmbătă şi duminică, în Parcul Unirii, târgul „Energie din surse regenerabile“. Vor fi expuse instalaţii eoliene, panouri solare, pompe de căldură şi turbine pentru microhidrocentrale.

ARAD. Studenţii secţiei de canto din cadrul Facultăţii de Muzică din Timişoara vor susţine, mâine, începând cu ora 19.00, un concert la Filarmonica din Arad. Intrarea la spectacol este gratuită.

ARGEŞ. Un adolescent de 15 ani, din localitatea Dobrogostea, cunoscut cu antecedente penale, este căutat de poliţişti după ce, luni seara, i-a dat foc unui băiat de 13 ani. Victima a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe gât şi umeri, dar este în afara oricărui pericol.

BACĂU. Primăria Oneşti a amenajat două parcări publice noi pe Bulevardul Oituz şi pe strada General Radu Rosetti, parcări care au o capacitate totală de o sută de locuri.

BIHOR. Rudele victimelor decedate, la 4 septembrie, în accidentul din Spania vor da în judecată firma de asigurări a „TIR-ului ucigaș“ pentru obţinerea unei rente viagere pentru cei 14 copii rămași orfani în urma accidentului.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a anunţat, ieri, că nu mai are la dispoziţie pentru lunile octombrie-decembrie decât 432.000 de lei, în condiţiile în care consumul lunar de medicamente compensate este de trei milioane de lei.

BOTOŞANI. Botoşănenii vor plăti, de la 1 octombrie, bilete mai scumpe pe mijloacele de transport în comun. Astfel, costul biletului va fi de 1,5 lei faţă de 1,2 lei cât a fost până acum.

BRAŞOV. Reprezentanţii prefecturii au descoperit, în municipiul Făgăraş şi în localităţile Hoghiz şi Teliu, peste 500 de locuinţe construite fără autorizaţie. Casele au fost ridicate în urma alunecărilor de teren produse în luna iulie în cartierul Şchei.

BRĂILA. Numărul şomerilor din judeţ a ajuns la 8.863, din care 3.470 sunt femei. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 5.342 de şomeri sunt neindemnizaţi.

BUZĂU. ANTREC şi Primăria Săpoca organizează, duminică, „Parada Gospodarilor“, sărbătoare dedicată producătorilor agricoli din Mărăcineni - Săpoca - Măteşti. La ediţia din acest an, organizatorii vor promova varza de Buzău.

CARAŞ-SEVERIN. O porţiune de patru kilometri de pe Drumul Judeţean 581, care leagă Reşiţa de Vama Naidăş, este în plin proces de reparaţie. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 800.000 de euro.

CĂLĂRAŞI. Şcolile din localităţile Fundeni, Frumuşani, Plătăreşti şi Tămădău vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de aproximativ 400.000 de lei, de la bugetul de stat, pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare.

CLUJ.  Un autobuz cu suport pentru biciclete circulă, de ieri, în municipiul Cluj-Napoca. Alte astfel de vehicule vor mai fi introduse, în caz de succes, pe traseele care cuprind zone de rampă.

CONSTANŢA. Constănţenii care locuiesc în cartierele Faleză Nord, Delfinariu, Tomis III, Dacia, Stadion şi Trocadero nu vor avea astăzi apă caldă, până la ora 18.00.

COVASNA. Săptămâna aceasta vor începe lucrările de reabilitare a infrastructurii de schi din zona Şugaş Băi, proiect a cărui valoare totală se ridică la şase milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Localnicii din Târgovişte care obişnuiesc să arunce gunoaiele pe stradă vor fi filmaţi, de astăzi, cu camera ascunsă şi pot primi amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

DOLJ. Până în anul 2030, lângă Aeroportul Craiova vor fi construite un terminal şi parcuri de afaceri, investiţia estimându-se la 500 de milioane de euro. Masterplanul va fi supus, mâine, aprobării Consiliului Local.

GALAŢI. Cinci cazuri de delapidare comise de administratorii unor asociaţii de proprietari au ajuns, de la începutul anului, pe rolul Judecătoriei Galaţi. Falsificarea chitanţelor şi neînregistrarea soldurilor de casă sunt metodele uzuale de fraudare la asociaţiile de proprietari.

GIURGIU. Un incendiu de proporţii a izbucnit, ieri, în zona fostei fabrici de mobilă din municipiul Giurgiu, focul fiind însoţit de un nor de fum. Pagubele nu au fost încă evaluate.

GORJ. Grigore Anca (40 de ani), din comuna Plopşoru, şi-a ucis vecina şi a târât-o până la poarta altui localnic. Criminalul a spus că bătrâna de 62 de ani l-a lovit, acum două săptămâni, cu o piatră.

HARGHITA. Biblioteca Judeţeană „Kajoni Janos“, din Miercurea Ciuc, organizează, la 30 septembrie, Ziua Basmului Popular maghiar, în memoria scriitorului Benedek Elek.

HUNEDOARA. Medicamentele şi consumabilele medicale din cabinetele şcolare din Valea Jiului lipsesc cu desăvârşire. Cea mai gravă situaţie este la Şcoala Generală nr. 1 din Petroşani, unde medicii nu mai au nici măcar alcool sanitar. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că nu au fost primite fondurile necesare aprovizionării cu medicamente a cabinetelor.

IALOMIŢA. Fermierii ialomiţeni au primit, în ultimele 18 luni, doar un sfert din banii pentru proiectele ce vizează modernizarea exploataţiilor agricole, suma totală direcţionată către aceştia fiind de circa 23 de milioane de lei.

IAŞI. Zeci de călători şi navetişti au aşteptat, ieri, în gara din Iaşi, reluarea circulaţiei trenurilor, după ce angajaţii CFR Infrastructură au intrat în grevă. Circulaţia a fost reluată după patru ore şi jumătate, la 11.30, când administraţia le-a promis protestatarilor că va rezolva problema

ILFOV. Stelian Călin (31 de ani), din Bucureşti, este cercetat în libertate pentru furt. El a fost prins în flagrant în timp ce fura o ţeavă dintr-o curte situată în oraşul Bragadiru. Prejudiciul a fost recuperat.

MARAMUREŞ. Până duminică, aproximativ 1.000 de băimăreni, care au fost selectaţi în urma completării unui chestionar, vor circula gratuit cu autobuzul.

MEHEDINŢI. Gheorghe Martinescu (31 de ani) și Florin Niculescu (34 de ani), ambii din Orșova, s-au ales cu dosare penale pentru lovire. Aflaţi ieri în trafic, cei doi s-au luat la ceartă cu un şofer şi l-au luat la bătaie.

MUREŞ. Wizz Air va transfera la Târgu-Mureş zborurile operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca, în perioada 3-7 octombrie. Decizia a fost luată pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparaţie a pistei. Operatorul a anunţat că orarul zborurilor nu va fi modificat.

NEAMŢ. Greva magistraţilor din Piatra Neamţ a dus la amânarea a peste 2.300 de dosare. Judecătorii vor continua protestele până la 5 octombrie.

OLT. Cei 18 fermieri olteni care au solicitat subvenţia de 0,3 lei pe litrul de lapte livrat către fabricile de procesare vor primi, săptămâna aceasta, banii de la stat. În total este vorba despre aproximativ 60.000 de lei.

PRAHOVA. Zilnic, între 30 şi 50 de pensionari din Ploieşti iau împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc. De la 1 octombrie, plafonul maxim de acordare a împrumuturilor se va ridica de la 6.000 de lei la 7.000 de lei.

SATU MARE.  În municipiul Satu Mare, numărul cazurilor de furt din buzunare a crescut, anul acesta, cu 110%, iar al celor din autoturisme cu 95%, comparativ cu perioada similară a anului 2008.

SĂLAJ. Absolvenţii promoţiei 2009 care caută un loc de muncă sunt aşteptaţi vineri, de la ora 9.00, la Casa Armatei din Zalău, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. 16 angajatori au confirmat deja prezenţa.

SIBIU. Tronsonul de drum cuprins între Bâlea Lac şi Bălea Cascadă, de pe Transfăgărăşan, va fi închis temporar mâine şi poimâine, pentru fimările emisiunii „Top Gear“. Mâine, traseul va fi blocat între orele 11.00 şi 19.00, iar vineri între orele 6.00 şi 13.00.

SUCEAVA. 16 firme care montează tâmplărie din termopan în municipiul Suceava au fost amendate, anul acesta, cu aproape 100.000 de lei pentru nerespectarea termenelor de predare a lucrărilor şi pentru calitatea slabă a montajelor.

TELEORMAN. Comisarul Paul Mitroi este, începând cu 15 septembrie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

TIMIŞ. Agenţii rutieri din Timişoara au acordat, ieri, sancţiuni în valoare de 15.000 de lei şoferilor care nu au purtat centură, au călcat pedala prea tare şi au folosit telefonul mobil în timpul şofatului.

TULCEA. Conducerea Sanitas a început, ieri, să strângă semnături de la membrii angajaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea pentru declanşarea protestelor, din cauza neplăţii unor drepturi salariale.

VASLUI. Vasluienii îşi pot înscrie copiii la Palatul Copiilor, cursurile oferite de instituţie fiind gratuite. Cei mici pot învăţa să cânte la diferite instrumente muzicale, pot lua lecţii de actorie sau de dans. Ulterior, copiii talentaţi pot participa la diferite concursuri naţionale. Înscrierile se fac zilnic, între orele 9.00 şi  17.00, până la 30 septembrie.

VÂLCEA. În municipiul Râmnicu Vâlcea a început, ieri, construcţia străzii Intrarea Sudului. Artera va avea o lungime de aproximativ un kilometru şi va descongestiona traficul din şi spre Platforma Chimică la orele de vârf. Lucrările ar trebui finalizate la începutul lunii noiembrie.

VRANCEA. Angajaţii Primăriei Broşteni nu şi-au mai primit salariile de patru luni din cauza lipsei de lichidităţi. Edilul Ioan Bucur nu a reuşit să facă rost de suma de 250.000 de lei pentru salarii şi ameninţă că va pune lacătul pe sediul instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite