Trambuline de 5 stele la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe pârtia Valea Cărbunării, din Râşnov, s-au finalizat, ieri, lucrările la trei trambuline pentru sărituri cu schiurile. Ieri au fost inaugurate trambulinele de 15, 35 şi 64 de metri înălţime, care pot găzdui evenimente de nivel mondial. În prezent continuă amenajarea celei mai importante trambuline, de 90 de metri.

Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov se ridică la 13 milioane de euro. Nouă milioane de euro au fost alocate de Primăria Râşnov, iar restul sumei provine de la un partener privat. Cele patru trambuline vor fi folosite de sportivii care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013. Centrul sportiv de la Râşnov va include şi două turnuri pentru arbitri, un telescaun, o parcare cu 87 de locuri pentru autoturisme şi zece staţii pentru autobuze. În scurt timp va fi montată o instalaţie de iluminat nocturn şi se va achiziţiona o maşină de bătut zăpada.

La inaugurare au luat parte, ieri, sportivii lotului naţional de sărituri cu schiurile. Prevăzute cu instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi suprafaţă sintetică specială pentru sezonul de vară, trambulinele de pe Valea Cărbunării vor fi funcţionale tot anul. „În momentul în care se va finaliza şi trambulina de K90, putem spune că ne ridicăm, ca infrastructură, în acest domeniu, la nivelul unor ţări precum Austria, Finlanda sau Norvegia", a precizat Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

''România are cel mai performant complex de sărituri cu schiurile din Balcani.''
Puiu Gaşpar secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite