Traian Igaş, şeful de la Interne: Angajaţii MAI vor primi salarii reduse cu 30% în decembrie dacă nu se fac concedieri în poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că angajaţii MAI vor primi salarii reduse cu 30%, dacă nu se vor face concedieri în rândul poliţiştilor, informează Mediafax.

"Trebuie să reţineţi următorul lucru: dacă nu facem aceste disponibilizări, salariaţii MAI vor primi în decembrie cu 30% mai puţin la salariu", a spus Igaş.

Proiectul privind disponibilizările poliţiştilor a fost respins de Camera Deputaţilor, săptămâna trecută, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Proiectul de act normativ fusese respins anterior şi în Senat. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc i-a cerut lui Igaş o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului.

Pentru încadrarea în bugetul de circa 1,7 miliarde de euro, circa 18.000 de angajaţi MAI ar fi trebuit concediaţi în acest an, în două etape, potrivit Mediafax.

Printre angajaţii MAI se află: poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite