Traian Băsescu sărbătoreşte acasă, cu soţia şi fiicele, rezultatul referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a declarat duminică seara că va sărbători acasă, alături de soţie şi cele două fiice, rezultatul referendumului şi le-a transmis politicienilor "să-i ferească Dumnezeu să facă surprize poporului român" prin nesocotirea voinţei de la votul pentru parlamentul unicameral şi reducerea numărului de senatori şi deputaţi.

"Referendumul e singurul lucru care se poate sărbători. Dar asta acasă cu soţia, cu fetele", a spus Băsescu.

El a susţinut că electoratul a votat, duminică, în proporţie de 76% pentru parlament unicameral şi 85% pentru reducerea numărului de senatori şi deputaţi.

Şeful statului a precizat că, dacă până acum era o chestiune de negociere între el şi o majoritate parlamentară pentru revizuirea Constituţiei pe care o consideră depăşită, duminică electoratul a spus majorităţii parlamentare că preşedintele are dreptate.

Traian Băsescu a declarat că românii le-ar fi transmis politicienilor: "Faceţi aşa pentru că aşa vrem noi, iar preşedintele nu v-a spus decât ce vrem noi. Deci nu este nimic de comentat aici şi cred că acesta este marele succes al zilei de azi".

"Este pentru prima dată când nu politicienii le propun românilor cum să fie ei organizaţi, ci vin românii şi le spun: Băieţi, uitaţi cum vrem noi să fiţi organizaţi. S-a schimbat puţin treaba şi cred că este cel mai puternic semnal dat de români clasei politice, prin care spun că s-a desprins de voinţa lor şi trebuie să revină imediat la voinţa poporului, pentru că de-asta i-a trimis în Parlament", a continuat Băsescu.

Şeful statului consideră că, în momentul de faţă, clasa politică a reuşit să se pună într-o dificultate atât de mare încât nu mai are timp să negocieze ceva.

El a amintit că partidele politice au promis de două ori, în negocierile de la Cotroceni în 2005 şi 2009, că încep procesul de revizuire al Constituţiei şi "au minţit de fiecare dată".

Băsescu a subliniat că electoratul a mai fost pus în faţa alegerii unui preşedinte, însă este pentru prima dată când, prin decizia românilor, politicienii trebuie să revizuiască Constituţia, "dar nu să o coafeze cum au făcut în 2003", ci prin schimbarea Parlamentului, instituţie fundamentală a statului român.

"Lucrurile sunt de o importanţă politică extraordinară. Să-i ferească Dumnezeu să-i facă surprize poporului român. Nu le-aş dori să facă exerciţiul ăsta", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai declarat că duminică este a doua noapte cea mai frumoasă din mandatul său, după cea în care România a intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, notează Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite