Traian Băsescu: E greu să ţii cu 4,2 milioane de angajaţi 4,9 milioane de pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari si 4,2 milioane de salariati, a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni, la Roşia Montană, în timpul unei vizite.

"Acest proiect singur nu poate salva România. România nu e în situaţia în care să fie salvată, dar trebuie să privim cu realism la situaţia pe care o avem în capacitatea României de a face plăţi de pensii, de salarii, cheltuieli sociale şi este clar că nu vom putea continua la nesfârşit să împrumutăm bani ca să plătim pensiile" a declarat preşedintele român, întrebat de jurnalişti care proiectul de la Roşia Montană poate fi o salvare pentru ţară, potrivit Agerpres.

"Şi aici, nu aş vrea să speculaţi că am venit la Roşia Montană să vorbesc de pensionari, dar e o realitate a bugetului nostru. E greu.. foarte greu, să ţii cu 4,2 milioane de oameni angajaţi, care plătesc CAS, 4,9 milioane de pensionari. De asta împrumutăm şi anul acesta, şi la anul vom împrumuta alte 3,6 miliarde, pentru ca nu creşte consistent numărul de salariaţi", a adăugat Traian Băsescu, luni, la finalul vizitei efectuate la Roşia Montană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite