Taximetriştii se plâng că au ajuns în sapă de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii din Târgu-Jiu numără în fiecare zi clienţii pe degetele de la o singură mână şi îşi alungă plictiseala cum pot. Şoferii celor 390 de maşini de taxi autorizate în Târgu-Jiu susţin că abia mai reuşesc să câştige banii pentru combustibil, numărul clienţilor fiind tot mai mic.

„­Şi-au luat oamenii maşini, mai e şi criza, aşa că tot mai mulţi preferă să meargă pe jos. Doar când e vreo urgenţă sau când e vremea urâtă mai apelează la noi. Completez integrame, altceva ce să fac? Stau şi aştept. Îmi doresc o ţară ca afară", declară Gheorghe Beuran, un şofer în vârstă de 50 de ani.

„Sunt prea multe maşini pentru un oraş mic. Lucrez de şase ani pe taxi, dar nu mai e ce-a fost odată, când plecau maşinile una după alta. Noroc cu soţia că are salariu mare, pentru că altfel nu m-aş descurca. 15 milioane de lei vechi plătesc numai chiria la maşină", a declarat Dorin Dinculeană (42 de ani).

„Am un televizor pe bord, mă mai uit la ştiri, în lipsă de clienţi. Merge din ce în ce mai prost. Preţul la benzină e mare, dar nu voi protesta, pentru că nu rezolv nimic", a spus Costel, un alt taximetrist din Târgu-Jiu.

Locuitorii din Târgu-Jiu spun că nu-şi mai permit să apeleze la taxi. „De cinci ani n-am mai călătorit cu o maşină de taxi, pentru că salariile sunt foarte mici. Prefer să merg cu troleul sau pe jos, chiar dacă plec mai devreme de acasă", a spus Elena Meun, din Târgu-Jiu. În oraş, preţul pe kilometru pentru călătoria cu taxiul este 1,7 lei, pornirea 1,5 lei, iar staţionarea 17 lei pe oră. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite