Tot mai mulţi români îşi caută online de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr record de peste 700.000 de CV-uri au fost depuse pentru posturile scoase la concurs anul acesta pe site-ul de recrutare online MyJob.

Faptul că tot mai mulţi români îşi caută de lucru se reflectă şi-n alte recorduri observate în analiza MyJob: media lunară a noilor intraţi în sistemul online de căutare a unui job a crescut la circa 25.000 de persoane, pe lună, comparativ cu 15.000 de oameni, pe lună, câţi se înregistrau în ianuarie şi februarie anul trecut.

De asemenea, 65.000 dintre persoanele care aveau deja un cont în 2009 şi-au reactualizat în primele două luni ale lui 2010 datele personale din CV-uri, ceea ce înseamnă că nu şi-au găsit încă un loc de muncă.

Locurile de muncă disponibile nu s-au înmulţit pe măsură, motiv pentru care a crescut semnificativ concurenţa pe orice job nou. Astfel, spune Adela Râpeanu, expert comunicare la MyJob, numărul de CV-uri depuse pentru un loc de muncă depăşeşte câteva mii, iar în cazul posturilor care nu necesită abilităţi speciale, se ajunge la 5.000 de aplicaţii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite