Tot mai mulţi români îşi caută joburi pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care-şi caută loc de muncă prin reţelele de socializare precum Facebook sau LinkedIn este în creştere, au susţinut ieri experţii în cadrul primei conferinţe naţionale de recrutare prin social media.

Ultimele studii arată că 79% din utilizatori au ochit locuri de muncă prin Facebook, 23% din persoanele care au cont de reţele sociale au fost contactate pentru interviu de angajare, iar 18% au aplicat la un job pe care l-au văzut în acest mod. Experţii explică preferinţa românilor pentru a-şi căuta de lucru prin reţelele sociale prin faptul că aici există capacitate mai mare de recrutare, audienţa este mai bună, iar impactul este pozitiv în construirea relaţiilor. În plus, mesajele primite de oamenii care stau pe reţele sunt autentice şi mult mai rapide.

Pe de altă parte, audienţa joburilor din reţelele sociale creşte şi în rândul celor care nu sunt fani. Astfel, 95% din oamenii care nu au cont pe Facebook spun că s-ar uita la un astfel de job de pe social media. „Recrutarea socială este în prezent mai căutată decât cea clasică prin faptul că se bazează mai puţin pe tranzacţii şi mai mult pe relaţii", a spus Călin Fusu, unul dintre fondatorii Best Jobs. Datele arată că 5,6 milioane de români au cont pe Facebook, 520.000 pe Twitter şi 470.000 pe LinkedIn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite