Salarii de merit pentru edilii din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe primării din judeţul Timiş figurează în acelaşi raport al Curţii de Conturi pentru că edilii  „s-au jucat" cu banii în plină criză.

De exemplu, primăriile Dumbrăviţa, Fârdea, Ghilad, Nădrag, Ohaba Lungă şi Secaş au făcut plăţi fără documente justificative în valoare de două milioane de lei.
Raportul mai arată că primarii nu s-au sfiit să se „înfrupte" din banii publici pentru diferite drepturi şi sporuri salariale ilegale. Astfel, în tot judeţul, s-au plătit sporuri şi drepturi salariale ilegale de peste 18.000.000 de lei.

Toţi banii înapoi!

Curtea de Conturi a descoperit nereguli şi la Primăria Timişoara, unde mai mulţi şefi şi subordonaţii lor au încasat ilegal salarii de merit. Inspectorii Curţii de Conturi au emis decizii de restituire a banilor. Raportul a fost atacat în instanţă, dar procesul nu a suspendat decizia de restituire a banilor. „Pentru că nu e suspendată decizia, banii trebuie daţi înapoi. Şi eu trebuie să fac asta", a declerat Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara.

În urma controalelor, au existat şi situaţii în care au fost sesizaţi procurorii. Un caza flagrant este la Societatea de Drumuri Municipale, firmă al cărei acţionariat îl deţine Consiliul Local (CL) Timişoara. Cu un profit de peste patru milioane de lei, firma a fost falimentată chiar de CL, care a transferat cea mai bănoasă activitate a societăţii, semnalizarea rutieră, către privaţii de la Rossign SRL. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite