Ţigareta antiincendiu, de azi pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi, pe piaţa europeană nu se vor mai comercializa decât ţigări antiincendiu sau RIP (de la Reduced Ignition Propensity, Tendinţă Scăzută de Aprindere - TSA, în română).

Există mai multe tipuri de ţigări RIP, însă Uniunea a optat pentru varianta americană, unde nu diferă decât foiţa, faţă de produsele din tutun actuale.  Hârtia în care este învelit tutunul este traversată de trei sau patru benzi dintr-un material natural ce stinge ţigara dacă fumătorul nu trage foarte des din ea.
După această dată, toată marfa neconformă descoperită va fi confiscată şi distrusă, aşa cum spune legea.  Cei de la Protecţia Consumatorului sunt pregătiţi deja să declanşeze imediat controalele pentru depistarea ţigărilor clasice.

Ţigările RIP au fost inventate după ce s-a constatat că un procent uriaş din incendii sunt produse de ţigările uitate aprinse. Un studiu european arăta că 11.000 dintre incendiile care au avut loc în statele Uniunii, din cauza ţigărilor aprinse şi aruncate aiurea sau nesupravegheate, au dus la moartea a 520 de persoane, la rănirea altor 1.600 de oameni şi la pagube materiale de 13 milioane de euro, în 2005. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite