Tezele de Bacalaureat nu se vor corecta cu ajutorul grilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele scrise sau practice ale Bacalaureatului 2004 sunt programate in urmatoarele zile: 28 iunie - limba si literatura romana (scris), 29 iunie - limba si literatura materna (scris), 30 iunie -

Probele scrise sau practice ale Bacalaureatului 2004 sunt programate in urmatoarele zile: 28 iunie - limba si literatura romana (scris), 29 iunie - limba si literatura materna (scris), 30 iunie - proba obligatorie a profilului (scris), 1 iulie - proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (scrisa sau practica), 2 iulie - proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisa sau practica).
Extragerea variantei de subiecte - la ora 9,00
Probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfasura incepand cu ora 9,00, cand va fi transmisa in direct de Radio Romania Actualitati numarul variantei de subiecte. Timpul de tratare al subiectelor este de 3 ore. Lucrarile nu vor mai fi evaluate pe loc, cu ajutorul grilelor de corectare, deoarece subiectele vor fi mixte. Astfel, corectarea se va face pe baza baremelor. Elevii vor afla rezultatele dupa corectarea tuturor tezelor, adica in ziua de 5 iulie, pana la ora 16,00.
Media generala de promovare este 6,00
La Bacalaureat vor fi declarati promovati acei candidati care au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre probele orale, scrise sau practice, si care obtin, in final, media generala de minimum 6,00. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99 se rotunjeste media generala la 6,00. Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la Bacalaureat au obtinut media 10,00 vor primi pe langa diploma de bacalaureat si diploma de merit.
Contestatiile - solutionate in centre zonale
Elevii nemultumiti de rezultatele obtinute pot depune contestatii in ziua de 5 iulie intre orele 16,00-19,00. Nu se admit contestatii la probele orale si practice (exceptie face proba de dicteu melodic si armonic de la profilul artistic - muzica). Pentru lucrarile care au primit la comisia de evaluare note de pana la 9,50, nota acordata initial se modifica prin crestere sau descrestere, daca intre nota initiala si cea acordata de comisia de contestatii e o diferenta mai mare de 0,50 puncte. Daca diferenta e mai mica de 0,50 puncte, nota nu se va schimba. Pentru lucrarile cu note de peste 9,50, nota definitiva este cea acordata de comisia de contestatii. Pentru obiectivitate contestatiile vor fi solutionate in centre zonale. Astfel, nici o lucrare nu va fi recorectata in judetul din care provine candidatul. Rezultatele finale se vor afisa pe 8 iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite