Testele naţionale au început în huiduielile elevilor şi părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

legitimat de reprezentanţii MEdC, elevii şi părinţii se declară nemulţumiţi de indolenţa şi incapacitatea Ministerului Educaţiei în a gestiona buna organizare a testelor naţionale. Ei spun

legitimat de reprezentanţii MEdC, elevii şi părinţii se declară nemulţumiţi de indolenţa şi incapacitatea Ministerului Educaţiei în a gestiona buna organizare a testelor naţionale. Ei spun că nu au încredere în acest examen.
"Ce încredere să mai ai în Ministerul Educaţiei, după ce ziaristul a reuşit să ia subiectele chiar de sub ochii lor? Nu am şi nici nu am avut încredere în ei. Oricum, mă aşteptam. Nu m-a surprins vestea", spune un părinte, venit cu copilul la examen. Zeci de părinţi s-au adunat, ieri, în faţa Liceului "Jean Monnet", pentru a-şi aştepta copiii să iasă de la examene. Aici, a fost prezent, de dimineaţă, şi ministrul educaţiei, Mihail Hărdău. "Dacă aş fi putut, aş fi dat 2.000 de euro unui inspector ca să ia şi fata mea 10 la capacitate... că sunt destui care dau bani. şi-aşa se fac tot felul de învârteli... eu de ce nu aş face? Dau o groază de bani pentru meditaţii, mai bine i-aş băga în buzunarul cuiva. Acum, aş fi stat liniştită să fumez o ţigară la o terasă, nu să mă stresez că poate pică. Nu am niciun pic de încredere în acest examen", spune o mamă. O alta zice că "portarul a avut o mare vină. Ei trebuiau să aibă bine stipulat ce atribuţii are fiecare. Ar trebui însă să ne întrebăm ce salariu are portarul. Conştiinţa se stimulează pe bani. Pe 4 milioane de lei, portarul o să-şi găsească şi în altă parte de lucru". Întâlnirea cu Hărdău i-a lăsat reci pe părinţii de la "Jean Monnet". "L-am recunoscut pentru că l-am mai văzut pe la televizor, spune o mamă. Alţi miniştri au prestanţă. El... nimic. E şters. Nu mi-a sărit cu nimic în ochi şi nu-l stimez pentru că nu a făcut nimic pentru învăţământ. I-a zăpăcit pe elevi". Câţiva băieţi gălăgioşi de la centrul de examen organizat la şcoala nr. 45 din Capitală au şi ei nelămuririle lor: "Cât de prost să fii să nu ceri o legitimaţie, ceva... şi cu poliţia la doi paşi! Iar Hărdău, ăla, să fim serioşi, n-are ce căuta la minister...". Georgiana e categorică: "Cum le-aţi luat voi la Istorie, le putea lua oricine şi nu le mai ducea la poliţie nedesfăcute!". Un băiat o taie repede: "Mare prostie că au fost predate subiectele! Trebuia să lăsaţi un profesor să le ia, sau să le daţi voi unui profesor să le împartă la elevi. Luam şi noi note bune la Capacitate...".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite