Târg de mirodenii la Bastionul Ţesătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bastionul Ţesătorilor din Braşov devine, pentru două zile, locul cel mai „aromat” din oraş. Astăzi se deschide cea de-a III-a ediţie a Târgului de Mirodenii. Evenimentul din acest an, intitulat „Comoriile lumii. Mirodeniile”, este prima expoziţie cu vânzare de acest gen, organizată în Braşov.

Scopul Târgulul de Mirodenii este acela de a-i informa pe vizitatori despre civilizaţia mesei orientale.Târgul se deschide astăzi, la ora 11.00, şi va dura până duminică.

Curioşii, dar şi cunoscătorii pot cumpăra mirodenii şi plante aromatice dintre cele mai diverse: anason stelat, cardamon, şofran, allspice, cuişoare, ghimbir, mosc, lămâiţă, tarhon, vanilie şi altele.

Organizatorii au pregătit un stand de unde se pot cumpăra cosmetice naturale, realizate tot pe baza unor condimente, unele dintre acestea având în compoziţie  praf de aur de 24 de karate. La un alt stand vor fi expuse spre vânzare cărţi de bucate şi cărţi despre lumea mirodeniilor.

Participanţii la eveniment, vor avea parte de spectacole şi concerte de muzică veche valahă, madrigale franceze şi italiene, muzică maghiară renascentistă, spectacole de dansuri tradiţionale greceşti, dar şi muzică elenă. În plus, cei mai curajoşi vor putea participa la concursuri medievale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite