Judeţ cu judeţ:Centrala Electrică de Termoficare Braşov scoate la vânzare mai multe terenuri şi clădiri pentru achitarea datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ:Centrala Electrică de Termoficare Braşov scoate la vânzare mai multe terenuri şi clădiri pentru achitarea datoriilor
Judeţ cu judeţ:Centrala Electrică de Termoficare Braşov scoate la vânzare mai multe terenuri şi clădiri pentru achitarea datoriilor

În zona Cazino din  Mamaia,  va începe, mâine, Târgul Meşterilor Populari, la care îşi vor expune produsele peste 100 de persoane. Centrala Electrică de Termoficare Braşov este nevoită să scoată la vânzare mai multe terenuri şi clădiri pentru achitarea datoriilor. Municipalitatea din Feteşti vrea să contracteze un credit de circa 950.000 de lei pentru reabilitarea a şapte străzi. În municipiul Satu Mare, 267 de taxim

ALBA. Poliţiştii au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru a aplana un conflict izbucnit între clanurile ţigăneşti Drăgoi şi Rezvmeş din oraşul Teiuş. Au fost reţinute cinci persoane.

ARAD. De joi, ora 22.00, şi până duminică la aceeaşi oră, nu se va mai putea circula pe Bulevardul Revoluţiei, de la teatrul „Ioan Slavici“ spre Palatul Administrativ. Pe acest tronson vor fi amplasate expoziţii ale artiştilor plastici şi ale meşterilor populari care participă la Zilele Aradului.

ARGEŞ. Mâine, între orele 9.00 şi 11.00, în municipiul Piteşti se va opri alimentarea cu energie electrică în cartierul Prundu şi pe strada Codrii Cosminului. Măsura a fost luată pentru efectuarea unor lucrări în reţea.

BACĂU. Numărul cererilor pentru eliberarea de paşapoarte noi s-a dublat faţă de săptămâna trecută. În ultimele două zile, la Serviciul de Paşapoarte au fost înregistrate peste 2.500 de cereri din partea celor care lucrează în Italia şi Spania.

BIHOR. Şapte firme de catering din Oradea au fost verificate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor. Şase dintre ele au fost sancţionate, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.000 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 62 de milioane de lei au ajuns, zilele acestea, la fermierii bistriţeni din sectorul zootehnic, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

BOTOŞANI. Primul centru de permanenţă fix din judeţ va fi inaugurat pe 1 septembrie, în localitatea Bucecea. Centrul va avea în dotare şi o ambulanţă.

BRAŞOV. Centrala Electrică de Termoficare Braşov este nevoită să scoată la vânzare mai multe terenuri şi clădiri pentru achitarea datoriilor. Fondurile obţinute se vor duce direct în conturile Gaz de France Suez, faţă de care societatea are datorii de peste 60 de milioane de lei. Licitaţia de vânzare va avea loc la 7 septembrie.

BRĂILA. Doar 63 dintre cele 135 de unităţi de învăţământ din judeţ au aviz de funcţionare în anul şcolar 2009-2010. Alte 37 de şcoli şi grădiniţe au depus documentaţia pentru a obţine autorizaţiile până la 15 septembrie.

BUZĂU. Dintre cei 40 de tineri care s-au prezentat, în iulie, la bursa specială a locurilor de muncă, 12 au fost angajaţi. Posturile ocupate sunt: manipulant mărfuri, vânzător, confecţioner, muncitor necalificat în construcţii şi spălător auto.

CARAŞ-SEVERIN. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au închis trei magazine alimentare care nu aveau apă rece şi apă caldă. Reprezentanţii DSP au efectuat, în ultimele zile, peste 50 de verificări în unităţile de alimentaţie.

CĂLĂRAŞI. Direcţia Generală a Finanţelor Publice a iniţiat, de la începutul anului, procedura intrării în faliment pentru 83 de societăţi comerciale din judeţ. Potrivit DGFP, s-a trecut la procedura de insolvenţă după ce a eşuat recuperarea sumelor restante ale firmelor. Nivelul creanţelor înregistrat de cele 83 de societăţi se ridică la 9,5 milioane de lei.

CLUJ. Cea mai mare pensie plătită în judeţ depăşeşte 30.000 de lei şi este acordată unui fost aviator. În judeţ, sunt şapte persoane care au pensii mai mari de 10.000 de lei şi 76 care au pensii între 5.000 şi 10.000 de lei.

CONSTANŢA. Mâine, în zona Cazino din Mamaia, va începe Târgul Meşterilor Populari, la care îşi vor expune produsele peste 100 de meşteri. Târgul se va încheia la 25 august.

COVASNA. Compania Corus, al doilea producător de oţel din Europa, va investi, în  asociere cu o firmă din România, aproximativ 12 milioane de euro în construirea unei fabrici la Sfântu Gheorghe. Fabrica va produce confecţii metalice şi panouri pentru hale industriale. Lucrările vor fi finalizate la sfârşitul anului viitor.

DÂMBOVIŢA. În judeţ, 205 de unităţi şcolare nu au obţinut autorizaţii sanitare de funcţionare. În anul şcolar 2008-2009, 15 şcoli au funcţionat fără avizele sanitare.

DOLJ. De la începutul anului, poliţiştii de la Crimă Organizată au identificat 40 de victime ale traficului de persoane, dintre care 26 de femei şi 14 bărbaţi. Poliţiştii au prins 11 grupuri infracţionale, cărora le-au întocmit dosare penale.

GALAŢI. Începând de ieri, circulaţia maşinilor grele a fost deviată temporar prin municipiul Galaţi, din cauza începerii lucrărilor la reţeaua de canalizare. Autorităţile nu au precizat cât timp vor dura lucrările.

GIURGIU. Un bulgar, care avea interdicţie de a părăsi ţara natală, a fost prins de poliţiştii de frontieră giurgiuveni când încerca să intre ilegal în România traversând fluviul Dunărea într-o barcă. Bulgarul voia sa meargă la muncă în Germania. El este cercetat penal.

GORJ. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a început, ieri, controalele privind programul de lucru al medicilor primari. La policlinica din Târgu-Jiu, şase doctori nu şi-au respectat programul, aceştia fiind penalizaţi cu 10% din salariu.

HARGHITA. Autorităţile locale şi judeţene acuză Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării că a cheltuit peste 400.000 de lei pe „ceşti, căciuli şi cursuri“ din fondurile guvernamentale alocate unui program pentru romii din comuna Plăieşii de Jos.

HUNEDOARA. În această săptămână, 53.000 de persoane cu venituri mici din judeţ vor primi, de la Uniunea Europeană, alimente din stocurile de intervenţie comunitară. Cota este de câte patru kilograme de zahăr şi 15 kilograme de făină.

IALOMIŢA. Municipalitatea din Feteşti vrea să contacteze un credit de circa 950.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a şase străzi de pe raza municipiului şi pentru începerea lucrărilor de asfaltare a străzii Ardealului.

IAŞI. Până la sfârşitul lunii, 5.000 de tone de huilă energetică vor ajunge în depozitele Centralei Electrice de Termoficare Iaşi. Pentru o tonă de cărbune, societatea plăteşte plăteşte 112 dolari.

ILFOV. În urmă cu două zile, poştaşul Radu Tudor din oraşul Popeşti-Leordeni a fost jefuit. El a fost lovit cu maşina în timp ce mergea cu bicicleta să distribuie  pensiile locuitorilor din oraş.

MARAMUREŞ. Pentru acoperirea cheltuielilor pe ultimul trimestru al anului, Direcţia pentru Protecţia Copilului are nevoie de suplimentarea bugetului cu aproximativ 50.000 de lei.

MEHEDINŢI. Până la 5 septembrie, şase puncte termice din cartierul Crihala din municipiul Drobeta-Turnu Severin nu vor avea apă caldă, din cauza unor lucrări în reţea.

MUREŞ. Până la 31 august, la magazinele de specialitate, târgumureşenii îşi pot duce bicicletele vechi pentru a-şi cumpăra altele noi, la preţ redus cu 20%. Valoarea maximă a reducerii respective nu poate depăşi 100 de lei.

NEAMŢ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ a încasat, în primele şapte luni ale anului, peste 557 de milioane de lei din amenzi, taxe şi impozite.

OLT. Astăzi, între orele 8.00 şi 16.00, se va opri alimentarea cu energie electrică la Uzina de apă a Slatinei, pe strada Nicolae Bălcescu din Balş, în cartierul Tudor Vladimirescu din Corabia şi în comuna Făgeţelu. Au loc lucrări la reţea.

PRAHOVA. Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie va începe, în perioada următoare, reparaţii la Muzeul Memorial „Cezar Petrescu“ din Buşteni şi la Muzeul Sătesc de la Sângeru. Valoarea totală a lucrărilor este de 512.000 de lei, de la Consiliul Judeţean.

SATU MARE.  În municipiul Satu Mare, 267 de taximetrişti folosesc ilegal parcările, neachitând taxa obligatorie de 400 de lei pe an.

SĂLAJ. Reparaţiile capitale pe care Primăria Zalău intenţionează să le facă începând de anul viitor la sediul său se ridică la aproximativ două milioane de euro. Investiţia va fi eşalonată pe parcursul a 18 luni.

SIBIU. Preşedintele Consiliul Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat că nu se pune problema unor disponibilizări din cadrul instituţiei, pentru că există un deficit de 20 de oameni.

SUCEAVA. Din ianuarie 2010, judeţul va beneficia de un nou centru de dializă, care va funcţiona în clădirea construită în curtea Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou“ din municipiul Suceava. Investiţia este de 750.000 de euro şi aparţine unei firme private care va înfiinţa astfel de centre în Rădăuţi şi în Câmpulung Moldovenesc.

TELEORMAN. Producţia medie de grâu din judeţ, de 2.180 de kilograme la hectar, este inferioară cu aproximativ o treime în comparaţie cu recolta anului trecut. Recolta a fost influenţată de seceta din perioada martie-mai.

TIMIŞ. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului controlează, până la sfârşitul lunii, restaurantele din judeţ. Fiecare unitate alimentară verificată până în prezent a fost amendată, unele chiar cu câte 50.000 de lei.

TULCEA.
Asociaţia neguvernamentală Prom Tour Delta a început cursurile de instruire a personalului din pensiunile turistice din 10 localităţi din Delta Dunării. Proiectul este în valoare de 1,74 de milioane de lei, finanţat de Uniunea Europeană.

VASLUI. În cadrul campaniei mondiale „Hear the World“ (“Auzi lumea“), vasluienii îşi pot testa gratuit auzul până la 15 noiembrie. În mod normal, un astfel de test costă peste 30 de lei.

VÂLCEA. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă în această săptămână  150 de posturi, majoritatea în domeniul construcţiilor.

VRANCEA. Poliţiştii vrânceni au început, luni, acţiunea „Speed“, care se desfăşoară până la 23 august pe toate drumurile din judeţ. Sunt vizaţi şoferii vitezomani, în special pe Drumul Naţional 25, unde s-au produs cele mai multe accidente rutiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite