Termenul de valabilitate al locului de muncă a expirat! Situaţia şomajului este pesimistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua legislaţie a muncii este mult mai laxă şi permite angajatorilor să contracteze persoane pe perioadă determinată. Problemele apar în momentul în care angajaţii devin şomeri, această stare prelungindu-se mult mai mult decât în trecut.

În primul trimestru al acestui an, peste 75.000 de oameni şi-au găsit un loc de muncă. Dintre aceştia, o treime au încheiat contracte de muncă pe perioadă determinată, se arată într-un raport al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Dintre fericiţii care au găsit un loc de muncă, 2.000 se aflau în şomaj de mult timp.

Şomajul a crescut cu 50%

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numărul şomerilor a crescut cu 50% din luna martie a anului trecut, de la 113.000 persoane la 169.000 de români.

Tinerii se află într-o situaţie şi mai nefericită, deoarece persoanele sub 25 de ani nu-şi găsesc de muncă. Statisticile arată că peste 28.000 de tineri sunt în şomaj de peste şase luni, în condiţiile în care în 2011 erau cu 10.000 mai puţini.

Se pare că românii nu au linişte nici atunci când îşi găsesc în cele din urmă un job, deoarece sunt presaţi de termenele de încetare ale acestora.

Potrivit ANOFM 23.000 de români s-au angajat cu contract de muncă pe perioadă determinată şi 40.000 pe perioadă nedeterminată în primele trei luni ale acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite