Taxa de salubritate, populară printre parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta arată că 71% din parlamentarii români agrează idea introducerii taxei de salubritate pentru toţi cetăţenii şi taxarea diferenţiată pentru colectarea selectivă.

Trei proiecte de legi în domeniul gestionării deşeurilor îşi aşteaptă rândul să intre în discuţia Parlamentului în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre români nu plătesc taxe de salubritate, iar la capitolul reciclare avem rezultate modeste.  Un sondaj realizat de Centrul de Politici Durabile şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta arată că 71% din parlamentari sunt de acord cu introducerea taxei de salubritate pentru toţi cetăţenii şi taxarea diferenţiată pentru cei care colectează selectiv. “Sistemul de management al deseurilor din Romania are nevoie de o reformă radicală pentru a face faţă noilor cerinţe impuse de directivele europene, iar instrumentele financiare sunt cele care pot produce schimbări structurale şi pe termen scurt. Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis susţine suprataxarea celor care aruncă şi încurajarea celor care reciclează, iar acest deziderat poate fi atins prin creşterea taxelor la gropile de gunoi, astfel încât să devină economic nefezabil să se mai arunce deşeuri ce pot fi reciclate” a declarat Costel Popa, Preşedinte, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.  
Sondajul Ecopolis a fost realizat în perioada noiembrie-decembrie 2010, pe un eşantion reprezentativ de 211 parlamentari, deputaţi şi senatori, din totalul de 469 de membri ai Parlamentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite