Tăriceanu: Nu ne permitem să luăm bani de la investiţii pentru profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a reafirmat astăzi că o majorare a salariilor profesorilor cu 50% este nesustenabilă şi sub nicio formă nu poate tăia din banii de la investiţii.

"Este total nerealist să ne imaginăm că astăzi când lumea e cuprinsă de criză, noi să ne permitem să majorăm salariile cu 50%. În acest moment, cea mai proastă măsură este să tăiem din investiţiile de la buget. Nu voi face asta. Este ca şi cum am arunca benzină peste foc", a afirmat Tăriceanu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu ministrul Educaţiei, Anton Anton.

El a precizat că majorările de salarii şi bunăstarea se realizează pe măsură ce economia se performează, iar semnele crizei economice obligă Guvernul să ia măsuri.

Primul ministru a afirmat că în ultimii patru ani s-au făcut investiţii masive în educaţie chiar dacă salariile nu au crescut îndeajuns.

În opinia lui, educaţia a devenit un subiect superpolitizat, iar greva de astăzi a profesorilor afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" "este făcută pe bază emoţională".

Tăriceanu a cerut responsabilitate din partea profesorilor. "Nu sunt dispus să las viitorul României amanetat. Problemele nu se rezolvă în stradă, ci prin dialog".

În încheiere, el a dat exemplul Ungariei şi Ucrainei, care s-au confruntat cu probleme mari din cauza creşterii salariilor. "Majorărire nesustenabile de salarii din Ucraina şi Ungaria au dus statul către faliment".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite