Taberele din Navodari isi asteapta stapanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interviu cu d-na Maria Madalina Mustata, director general al Sind Romania

De sambata, 26 iunie a.c., cel mai mare complex de tabere pentru elevi din sud-estul Europei, Tabara Navodari, si-a deschis portile. Plaja, apa marii si spatiile de cazare Delfin, Albatros, Lebada si Perla asteapta aproape 5 mii de copii pe serie. Pentru 7 zile, un copil trebuie sa plateasca intre 1.195.000 si 2.065.000 lei, in functie de conditii. Pe langa cazare, in aceste preturi sunt incluse si trei mese pe zi. Daca are in grija 20 de copii, un profesor beneficiaza de gratuitate. Mai multe amanunte despre taberele din Navodari aflam de la d-na Maria Madalina Mustata, director general al Sind Romania, compania care are in subordine aceste tabere.
- Vor fi in acest an copii in tabara la Navodari?
- Incomparabil mai multi fata de anul trecut. Anul trecut, am avut 11 mii de prezentari, iar in acest an avem contractate 45 mii.
- Cum s-a reusit repopularea taberei?
- A avut loc o reconciliere cu Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar si s-a semnat un protocol foarte bun. Prin Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar, ofertele noastre au fost prezentate in toata tara si am reusit, sa speram, sa redam copiilor acest spatiu de vacanta, care a fost conceput si construit pentru ei.
- Care va fi gradul de ocupare a locurilor in aceasta vara?
- In acest moment, avem grad de ocupare de 80 la suta, dar eu sper ca pana la finalul sezonului gradul de ocupare sa fie de 90-92 la suta datorita contractelor cu turistii straini, cu grupurile de sportivi, olimpici, formatii artistice de tineret. Datorita ANTTS si conducerii taberelor din Navodari, estimam un profit substantial in acest an, dupa ce anul trecut am inregistrat o pierdere, pierdere care a putut fi suportata de Sind Romania.
- Taberele din Navodari sunt incluse in circuitul international?
- Da. Cam 10 la suta dintre copii vin din strainatate. E demn de mentionat ca vin din ce in ce mai multi copii din Rusia si Ucraina.
- S-a imbunatatit in vreun fel confortul taberelor din Navodari?
- Numai anul trecut s-a facut o investitie de aproximativ 600 mii de euro. Pe langa plaja, masa si cazare in spatii recompartimentate, oferim posibilitati multiple de agrement: radio-vacanta, tobogane, leagane, Internet-cafe-uri. Timp de 2 ore pe zi, copiii au la dispozitie un profesor care ii invata sa lucreze la calculator. De asemenea, avem discoteci pentru tineret, teatru de vara cu spectacole in fiecare seara. Se organizeaza cercuri de cantat, de cusut...
- Sunt in siguranta copiii la Navodari?
- Dupa o experienta de atatia ani, avem un sistem de protectie a copilului foarte bine organizat. Avem un tehnolog alimentatie publica pentru fiecare unitate. Avem in tabere protectia consumatorului, Sanepidul are un trimis ce sta in control de la inceputul si pana la sfarsitul verii. N-am avut nici un caz de toxiinfectie alimentara. Cazurile de imbolnaviri existente sunt cauzate de consumul de produse cumparate din afara taberelor. Pe langa controlul alimentar foarte sever, avem salvamar, politia de tabara, policlinica 24 de ore din 24, unde fac ture medici specialisti si unde sunt detasate asistente de la Constanta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite