Suspecţii din dosarul mitei la licenţa de la Hyperion, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Stancu, profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Caransebeş a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Alături de el, a fost deferită justiţiei şi Nicoleta Gumă, coordonator al Centrului Tutorial Caransebeş a Universităţii Hyperion Bucureşti.
Eugen Tacota, student la Drept şi consilier local în oraşul Oţelu Roşu a fost şi el trimis în faţa instanţei pentru complicitate la dare de mită în formă continuată. Cei trei se află în arest preventiv.


În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată în stare de libertate Iancu Hînda şi Nicuşor Florin Ţundrea, ambrii subofiţeri la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Adrian Cristescu, administrator, Angelica Stănică şi Magdalena Lazăr vânzătoare la o societate comercială. Cei cinci vor fi judecaţi pentru dare de mită.

Citeşte şi:

Cum au reuşit să fraudeze studenţii examenul de licenţă



Potrivit procurorilor, profesorul Gheorghe Stancu este acuzat că a primit, în calitate de membru în comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion peste 52.000 de euro pentru ca studenţii să treacă examenul. El a primit aceşti bani prin intermediul Nicoletei Gumă şi a lui Eugen Tacotă.

“Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă s-au străduit să îi convingă pe cei 35 de studenţi să dea câte 1.500 euro, bani pe care cei doi inculpaţi i-au strâns şi depozitat provizoriu, pentru ca în final să remită întreaga sumă colectată - 52.500 euro - inculpatului Gheorghe Stancu”, arată anchetatorii.
Pentru recuperării sumelor ce constituie obiectul mitei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 1.680 euro şi 1.332 lei şi a cotei de 3/4 dintr-un imobil aparţinând profesorului Gheorghe Stancu, şi asupra sumei de 17.321 lei şi a cotei de 1/2 dintr-un imobil aparţinând Nicoletei Gumă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite