Cum vor să schimbe studenţii sistemul educaţional din România. Summer Camp ANOSR la Club D'or din Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Activităţi educaţionale pentru studenţi, în Vama Veche
Activităţi educaţionale pentru studenţi, în Vama Veche

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a organizat, zilele trecute, proiectul Summer Camp ANOSR. În acest an, cei mai activi 160 de membri ai organizaţiilor studenţeşti s-au reunit la Vama Veche la un complex turistic de 4 stele. Au profitat de soare, piscină şi mare pentru a-şi încărca bateriile dar au venit şi cu idei pentru un sistem educaţional mai bun. Atmosfera studenţească a fost asigurată de co

"Suntem foarte bucuroşi că am putut să fim gazdele primitoarea ale unora dintre cei mai merituoşi studenţi din România. De fiecare dată vom fi alături de cei îndrăgostiţi de spiritul Vămii Vechi şi îi vom primi cu porţile deschise", a spus Doru Munteanu, managerul Clubului D'Or.

Astfel, aceştia au atins şi subiecte precum finanţarea educaţiei, participarea studenţilor la luarea deciziilor, angajabilitatea tinerilor, respectiv implementarea statutului studentului.

Au participat, de asemenea, la un atelier de prim-ajutor organizat cu sprijinul echipei de Salvamari din Vama Veche şi au cântat până la răsărit, la chitară, în jurul focului de tabără, alături de zeci de turişti care s-au alăturat.

Studenţii s-au întâlnit şi cu reprezentanţii elevilor prezenţi la Şcoala de Vară a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în vederea consolidării parteneriatului dintre cele 2 structuri.  

Summer camp

Club D`or din Vama Veche

Împreună au participat la un set de discuţii privind viitoarea colaborare în cadrul proiectelor dezvoltate de ANOSR şi CNE cu scopul reprezentării intereselor studenţilor şi elevilor din România.

În ultima zi a evenimentului, studenţii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la problemele cauzate de finanţarea insuficientă a educaţiei şi de inexistenţa unor iniţiative constructive care să încurajeze tinerii absolvenţi să nu părăsească definitiv România.

Astfel, ei au organizat un flash-mob în apropierea graniţei dintre România şi Bulgaria, simulând fenomenul de "exod al creierelor" (brain drain), pentru a transmite societăţii şi decidenţilor importanţa implicării în stoparea acestui fenomen. De asemenea, studenţii au lansat un manifest cuprinzând principalele direcţii care ar trebui tratate prioritar de către statul român.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite