Sucurile nu îngraşă pe toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucurile cu zahăr predispun la obezitate
Sucurile cu zahăr predispun la obezitate

Existenţa câtorva markeri genetici poate explica de ce unii oameni se îngraşă mai mult decât alţii care consumă acceaşi cantitate de băuturi îndulcite.

Un studiu recent relevă faptul că unii oameni sunt mai predispuşi la obezitate decât alţii care consumă aceleaşi cantităţi de suc sau alte băuturi cu zahăr din cauza unor markeri genetici, potrivit „Fox News".

Aceşti markeri nu sunt o noutate pentru specialiştii în domeniu, care au subliniat faptul că ştiau că anumiţi oameni sunt predispuşi genetic să sufere de obezitate, însă nu pot afla motivul pentru care se întâmplă acest lucru.

Alimentaţia este esenţială

Totuşi, riscul de îmbolnăvire este accentuat şi de stilul de viaţă al consumatorilor, alimentaţia fiind un factor cheie.

„Datele noastre sugerează că factorii genetici şi de mediu influenţează riscul obezităţii. Pentru cei care poartă «povara» genetică, soluţia pentru a scăpa de obezitate este să aleagă băuturi mai sănătoaase", a explicat Lu Qi, specialist în cadrul Harvard School of Public Health.

Potricit studiului, cu cât scorul riscului genetic creşte cu 10 puncte, riscul de obezitate de majorează cu 35-235 de procente, în funcţie de cantitatea consumată.

Experţii detaliază şi faptul că băuturile cu zahăr contribuie la obezitate pentru că au multe calorii şi după consumarea lor nu apare senzaţia de saţietate. Astfel, oamenii caută o altă soluţie să-şi satisfacă setea şi aduc în organism şi alte cantităţi de lichid.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite