Judeţ cu judeţ: Femeile din judeţul Suceava beneficiază de teste Babeş-Papanicolau gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această lună, femeile din judeţul Suceava beneficiază de teste Babeş-Papanicolau gratuite. În ultima săptămână, 302 persoane din judeţul Neamţ au fost diagnosticate cu viroze respiratorii. 20 de locuinţe construite de Guvern pentru sinistraţii de la Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, sunt în continuare nelocuite. Ploile torenţiale din ultimele zile au inundat 36 de gospodării din judeţul Galaţi.

ALBA. Combinatul de prelucrare a lemnului Montana SA din Cîmpeni va fi închis până la sfârşitul lunii iulie. Din 400 de angajaţi vor rămâne doar 19, care vor asigura paza societăţii.

ARAD. Arădenii care au contestat modul de repartiţie a locuinţelor ANL nu au avut câştig de cauză. Prin urmare, 128 de solicitanţi se vor muta, din toamnă, în noile apartamente.

ARGEŞ. În semn de protest că de ieri a fost oprită apa caldă în tot Piteştiul, un tânăr s-a bărbierit şi s-a spălat cu apă din fântâna arteziană din centrul municipiului. Din cauza datoriilor acumulate şi a începerii procedurii de insolvenţă, regia de apă din oraş a sistat furnizarea apei calde la cei 43.000 de abonaţi, pe o perioadă nedeterminată.  :

BACĂU. La Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean se înregistrează zilnic câte zece noi cazuri de conjunctivită. În acest moment, sunt internate în spital peste 50 de persoane.

BIHOR. 60 de elevi olimpici la religie şi cu probleme sociale au plecat într-o tabără de creaţie religioasă organizată de Episcopia Oradei, la Mânăstirea Izbuc. Tabăra are loc în perioada 29 iunie – 6 iulie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Galeria „Arcade 24” din Bistriţa vernisează, astăzi, de la ora 19.00, expoziţia-testament a lui Ion Nicodim, expoziţie care reuneşte capodoperele sale de o viaţă.

BOTOŞANI. 20 de locuinţe construite de Guvern pentru sinistraţii de la Rădăuţi Prut sunt în continuare nelocuite, pentru că proprietarii domiciliază în altă localitate.

BRAŞOV. Consilierii locali din Braşov au aprobat majorarea, de la 15 iulie, a taxe de salubrizare de la 5 lei, la 8,31 de lei. Suma este dublă faţă de cât se percepe la Iaşi, Cluj sau Satu Mare, oraşe asemănătoare ca mărime şi ca număr de locuitori. Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor celor doi operatori de salubritate, Urban şi Comprest, care susţin că braşovenii produc mai mult gunoi decât era estimat.

BRĂILA. Ieri, cu ocazia „Zilei Muzicii Militare“, pe Esplanada Dunării din Brăila a avut loc un concert festiv de jazz susţinut
de Big Bandul Muzicii Militare „Army - Band“.

BUZĂU. Leslie Hawke, mama cunoscutului actor de la Hollywood, Ethan Hawke, va fi prezentă la 10 iulie, la Buzău, ca invitat special al Balului Crucii Roşii.

CARAŞ-SEVERIN. Pensionarii cu venituri de până la 700 de lei plătesc, de ieri, doar 10%  din valoarea medicamentelor. Prin programul de compensare, ei  beneficiază de o reducere de 90 de procente a preţului medicamentelor.

CĂLĂRAŞI.
Autorităţile din oraşul Lehliu-Gară şi-au propus să finalizeze, în 2010, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 600.000 de euro.

CLUJ. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a semnat ieri contractul pentru modernizarea drumului spre zona turistică Răchiţele - Prislop - Ic Ponor. Lucrările vor costa circa 42 de milioane de lei şi vor dura 18 luni.

CONSTANŢA. Alexandru Niculescu (17 ani), bucătar din localitatea 23 August, a rămas fără loc de muncă şi s-a ales şi cu dosar penal după ce a fost prins de poliţiştii din Eforie în timp ce consuma băuturi alcoolice într-o maşină parcată pe plajă.

COVASNA. Viceprimarul ora­şului Întorsura Buzăului, Tiberiu Hermenean, a demisionat din Primărie, optând pentru poziţia de şef de circumscripţie pentru controlul alimentelor, în cadrul Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor Covasna.

DÂMBOVIŢA. Ieri au fost concediaţi 28 de angajaţi ai SC MECHEL SA. Până la finalul lunii august, alţi 249 de salariaţi vor rămâne fără serviciu.

DOLJ. Până la sfârşitul lunii august, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” se vor organiza cursuri gratuite de limba engleză pentru elevi. Lecţiile se ţin săptămânal, de marţi până vineri, între orele 10.00 – 12.00.

GALAŢI. Ploile torenţiale din ultimele zile au inundat 36 de gospodării din localităţile Corni şi Valea Mărului.

GIURGIU
. Fundaţia olandeză De WesterCirkel va construi în comuna Găiseni, în următorii ani, zece locuinţe pentru 12 din cele 97 de persoane cu handicap neuropsihic aflate la Centrul de îngrijire din satul Cărpenişu.

GORJ. Autorităţile din Novaci au inaugurat, ieri, o staţie de colectare a resturilor menajere ce va deservi 28.000 de locuitori. Investiţia a depăşit un milion de euro.

HARGHITA. În urma con­troalelor la bufetele şcolare din judeţ, inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică au găsit bă­uturi răcoritoare incluse pe lista alimentelor nerecomandate şco­larilor.

HUNEDOARA. Singurul ştrand din Valea Jiului a fost inagurat ieri la Lupeni, iar de astăzi va fi deschis publicului. Investiţia se ridică la 200.000 de euro. Ştrandul deserveşte şase localităţi şi are o capacitate de 1.200 de persoane. Preţul unui billet, în care intră şi şlezlongul, este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru minori. Un abonament pe tot sezonul costă 100 de lei.

IALOMIŢA. Municipalitatea din Feteşti a aprobat noile tarife privind transportul în regim de taxi. Limitele aprobate pentru tariful de zi sunt 1,8 – 2,5 lei/kilometru, tariful de noapte a fost stabilit între 2,7 lei şi 3,7 lei/kilometru, iar tariful de pornire este de 1,2 – 2 lei.

IAŞI. Şcolarii aflaţi în vacanţă pot urmări, până pe 15 septembrie, în fiecare joi, de la ora 10.00, desene animate la Ateneul Tătăraşi. Preşcolarii pot viziona filme de animaţie tot joi, dar de la ora 17.00. Intrarea este gratuită.

ILFOV. Cristian Ciobanu (30 de ani) din oraşul Bragadiru este principalul suspect în cazul furtului unui autoturism marca Volkswagen Golf, din incinta unui service auto din oraş.

MARAMUREŞ. Ieri s-au împlinit 40 de ani de la inaugurarea primului Planetariu din România, cel de la Baia Mare. Cu ocazia aniversării, a fost inaugurată noua sală multifuncţională a Planetariului.

MEHEDINŢI. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate datorează celor 68 de farmacii din judeţ 4 de milioane de lei. Farmaciile şi-au primit banii doar pentru ianuarie, februarie şi martie.

MUREŞ. Pe cele 36 de posturi vacante pentru medici din judeţ s-au înscris 17 candidaţi. Concursul pentru medicii rezidenţi şi specialişti se desfăşoară în perioada 6 – 10 iulie.

NEAMŢ. În ultima săptămână, 302 persoane s-au îmbolnăvit de viroze, dintre care 22 de copii fiind internaţi la Pediatrie. Alte 162 de persoane au făcut pneumonii, 41 necesitând internarea în spitale.

OLT. Primăria Slatina a primit, ieri, documentaţia tehnică pentru reabilitarea termică a 40 de blocuri. Săptămâna viitoare vor începe procedurile de licitaţie, lucrările urmând să înceapă la mijlocul lunii august.

PRAHOVA.
Consilierii locali din Ploieşti au votat creşterea preţului la apă şi canalizare. Începând de ieri, un metru cub de apă potabilă costă 2,54 lei, iar pentru canalizare se vor plăti 1,16 lei.

SATU MARE. Începând de astăzi, Turnul Pompierilor poate fi vizitat în intervalul 16.00 – 21.00. Programul iniţial (12.00 – 18.00) a fost modificat ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

SĂLAJ. Compania Naţională de Investiţii a recepţionat, zilele trecute, un kilometru de drum experimental între localităţile Crasna şi Marin. Şoseaua a fost realizată cu o tehnologie nouă, cu ecobeton fabricat de către firma Inserco din Zalău.

SIBIU. Prima generaţie de absolvenţi ai Secţiei de Design Vestimentar, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu „Nicolae Lupu“, îşi prezintă, astăzi, de la ora 19.00, lucrările de debut la magazinul Bo Concept din Sibiu.

SUCEAVA. Din această lună, femeile cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani beneficiază de teste Babeş-Papanicolau gratuite.

TELEORMAN.
La filiala din Alexandria a Camerei Notarilor Publici Bucureşti a fost dat în folosinţă un serviciu informatic ce permite verificări rapide ale procedurilor succesorale dezbătute din 1953 la notariatele de stat din judeţ. Tariful este de 47,6 lei pe document.

TIMIŞ
. La deschiderea Festivalului „StradArt”, artiştii şi-au expus, ieri, operele pe caldarâmul din Piaţa Unirii din Timişoara. Manifestarea continuă, astăzi, cu un vernisaj care va avea loc în Piaţa Traian.

TULCEA.
O comisie a Camerei Deputaţilor efectuează o vizită de documentare în Deltă.  Scopul vizitei este reactualizarea Legii de organizare şi funcţionare a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

VASLUI. De luni vor fi numărate şi verificate ovinele şi caprinele din exploataţiile celor 1.369 de fermieri care au cerut subvenţii.

VÂLCEA. În localitatea Măciuca a fost inaugurată, ieri, o nouă subunitate de pompieri care va deservi 14 comune.

VRANCEA. Directorul adjunct al Gărzii Financiare Vrancea, Mihai Bojoaică, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat băut la volan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite