Statuie furată de pe soclu şi vândută la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii mureşeni au fost sesizaţi, în weekend,  în legătură cu furtul bustului din bronz al lui Borsos Tamas (jude al oraşului Târgu-Mureş în anul 1601), de pe soclul situat în faţa Cetăţii Medievale, în apropiere de centrul municipiului.

Furt cu repetiţie

Bustul este din bronz şi cântăreşte aproximativ 30 de kilograme, fiind tentant pentru cei care obţin venituri din valorificarea fierului vechi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Livia Popa, bustul a mai fost furat în urmă cu doi ani. Poliţiştii au identificat atunci un individ care transporta bustul cu un cărucior la un centru de colectare.

Foarte probabil, furtul din acest weekend a fost comis pentru acelaşi scop, astfel că poliţiştii mureşeni vor intensifica verificările centrelor de valorificare a fierului vechi din judeţ.

„În momentul de faţă efectuăm investigaţii pentru a afla autorii furtului şi pentru a recupera statuia. Foarte probabil, cauza furtului a fost valorificarea metalului la un centru de fier vechi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţului Mureş, Livia Popa.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite