Spre ce joburi se pot orienta angajaţii Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul de recrutare BestJobs a întocmit o listă a locurilor unde şi-ar putea căuta de lucru cei peste 2.000 de angajaţi de la Nokia.

Monica Cacina, specialist marketing BestJobs, spune că închiderea fabricii de la Jucu va aduce modificări importante pe piaţa muncii locale.

Vestea bună este că judeţul Cluj se află în topul oraşelor unde se fac angajări, cu aproape 4.000 de joburi disponibile scoase la concurs pe această platformă de recrutare.

Vestea proastă este că doar programatorii nu au probleme în a-şi găsi un loc de muncă, iar disponibilizaţii de la Nokia nu au legătură cu acest domeniu.

Inginerii au ceva mai multe şanse decât restul disponibilizaţilor. Ei pot candida pentru un post de inginer, fie în industria auto, fie în industria grea.

Dacă acceptă relocarea, cei de la Jucu pot aplica pentru unul din cele 60 de oferte scoase la concurs de Continental Corporation, în oraşe precum Timişoara, Sibiu şi Iaşi.

Dacă sunt dispuşi să muncească afară, pe BestJobs se găsesc peste 200 de posturi vacante. Cele mai multe sunt din domeniile sănătate, IT şi inginerie, construcţii, restaurante şi vânzări.

Potrivit datelor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, piaţa locală nu are nicio posibilitate de a acoperi cererea creată prin închiderea fabricii de la Jucu. În tot judeţul Cluj sunt vacante doar 1.110 de locuri de muncă, afişate la agenţiile de şomaj, adică doar jumătate din numărul necesar pentru acoperirea disponibilizărilor de la Nokia. Cele mai multe joburi vacante sunt pentru calificaţi şi necalificaţi din industria confecţiilor şi a textilelor. Mai există 32 de posturi pentru stivuitorişti, 24 de joburi de femeie de serviciu, 30 de locuri pentru îngrijitori la spaţii verzi, 38 de joburi de manipulanţi mărfuri şi câteva zeci pentru ambalatori manuali.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite