„Spitalele au ajuns să fie muzee, în care nu mai are cine să lucreze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CMR cere drept la replică în „The Independent“
CMR cere drept la replică în „The Independent“

Articolul din presa internaţională, care face referire la faptul că bebeluşii sunt lăsaţi să moară pentru că medicii nu primesc şpagă, a stârnit vâlvă în lumea medicală românească. Reprezentanţii Colegiului Medicilor intenţionează să trimită un drept la replică publicaţiei britanice.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) sunt indignaţi de articolul apărut în ziarul „The Independent“, „Romania's hospital scandal: Babies left to die as doctors refuse to work without bribes" - Scandal într-un spital din România: Medicii refuză să trateze nou-născuţii pentru că nu li se dă şpagă -.

Acesta face referire la faptul că niciun nou-născut n-a fost tratat în Centrul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică de la Spitalul "Marie Curie" din București, deși secția a fost dotată cu aparatură de ultimă generație încă de acum un an și jumătate. Motivul ? Doctorii și personalul medical nu doresc să lucreze aici, pentru că șeful secției, doctorul Cîrstoveanu, este împotriva șpăgii.

„Considerăm că acest articol urmăreşte denigrarea corpului profesional medical din România., motiv pentru care vom trimite un drept la replică ziarului The Independent. Lipsa personalului medical trebuia să fie luată în seamă atunci când s-a construit această secţie", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.

Acesta a mai adăugat că „spitalele au ajuns să fie muzee, în care nu mai are cine să lucreze. Degeaba construim secţii moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, dacă nu avem pe cine angaja în ele".

În România lucrează un număr de 85 de chirurgi cardiovasculari (pentru adulţi şi copii) şi un număr de 624 medici care lucrează în secţie de anestezie terapie intensivă, aceştia fiind deja angajaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite