„Spiderman“ a urcat pe Inter în 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Alain Robert (49 de ani), celebrul căţărător urban cunoscut drept „Spiderman", a urcat ieri pe Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Clădirea nu intră în topul blocurilor înalte pe care le-a escaladat, întrucât hotelul are doar 80 de metri. Cea mai mare provocare pentru francez a fost Hotelul Burj Khalifa din Dubai, de 828 de metri, pe care s-a căţărat în primăvara acestui an. Mai mult, francezul a folosit ieri o coardă de siguranţă legată de echipament. De obicei, el urcă pe blocuri fără niciun element de siguranţă, dar de data aceasta nu a avut de ales. „Am venit aici sponsorizat de o firmă şi a trebuit să urc astfel pentru a obţine autorizaţie", a subliniat Alain.

„Ai grijă să nu cazi!"

Francezul a început „ascensiunea" la ora 14.00 şi a ajuns la etajul al 17-lea la 14.15. Acolo s-a oprit, întrucât partea superioară a clădirii, până la nivelul  22 este imposibil de escaladat. La „poalele" hotelului l-au aşteptat aproximativ 200 de persoane care l-au aplaudat şi i-au strigat numele până când şi-a încheiat căţărarea. Printre curioşi au fost şi câţiva copii care s-au îmbrăcat în costum de „Spiderman".

„Haide, Alain! Urcă-te până sus de tot şi fă-ne cu mâna. Ai grijă să nu cazi. Fă ca «Spiderman»!", striga unul dintre prichindei. În zonă au fost prezente echipaje de la Ambulanţă şi Pompieri, deşi căţărătorul a susţinut că nu va fi nevoie de intervenţia acestora. Până acum, Alain Robert a escaladat peste 100 de zgârie-nori, performanţă inclusă în Cartea Recordurilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite