Spectacole medievale în Cetatea Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domniţe, cavaleri, străjeri şi vrăjitoare i-au delectat pe turiştii care au vizitat, ieri, Cetatea Ţărănească, situată la 15 km de Braşov. Vizitatorii au avut de ales între demonstraţiile de turniruri feudale şi cele de artă culinară specifice secolului al XVII-lea.

Încă de la intrarea în Cetatea Râşnov, vizitatorii au fost întâmpinaţi de Garda Cetăţii, străjerii fiind îmbrăcaţi în haine militare, specifice secolului al XVII-lea.

„Perioada istorică aleasă pentru copierea costumaţiei este justificată de vechimea majorităţii clădirilor autentice din cetate”, a explicat istoricul Nicolae Pepene, directorul Direcţiei de Cultură Râşnov.

Au venit special pentru turnirul cavalerilor

Numărul turiştilor a fost mult mai mare faţă de un sfârşit de săptămână obişnuit, mulţi dintre aceştia venind special pentru turnirul cavalerilor, la care a participat cine a dorit.

„A fost un eveniment bine promovat şi totul a fost foarte frumos. Am participat şi eu la turnirul cavalerilor şi am fost impresionat”, a precizat Ciprian Biclineru (30 de ani).

Turiştii au fost atraşi şi de demonstraţiile de artă culinară, gustând din preparate pe care le mâncau nobilii în secolul al XVII-lea.

Printre mâncăruri şi băuturi s-au aflat compotul Isoldei, suc şi bere de ghimbir, găluşte cu prune. Nu a lipsit nici expoziţia de condimente, turiştii putând cumpăra susan negru, şofran, cardamom sau ghimbir.

„Sunt de lângă Bucureşti şi am venit cu familia. Este frumos, e prima dată când vizitez cetatea. Este o organizare excelentă“, a spus Ilie Neacşu (52 de ani).

Sărbătoare şi în weekendul viitor

Distracţia va continua şi astăzi în Cetate, având loc o piesă de teatru de marionete şi concerte de muzică medievală, renascentistă şi de orgă. Distracţia se va relua weekendul viitor, când au loc un Festival Off-Road şi un Festival Ecvestru.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite