Specializări cuprinse în oferta facultăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista universităţilor unde poţi studia limbile străine, ştiinţele politice, informatica şi ştiinţele agricole.În 2009-2010, costul unui an de studiu este mai scăzut la universităţile private decât la cele de stat.

Am ales pentru acest număr din Ghidul candidatului la facultate cinci specializări care pot fi studiate la facultăţile de stat şi private. Limbile străine, ştiinţele politice, matematica şi informatica, ştiinţele agricole şi medicina veterinară.

Pentru universităţile de stat, din totalul locurilor alocate de Ministerul Educaţiei pentru anul universitar 2009-2010 am extras cifrele de şcolarizare aferente profilurilor respective. Informaţiile din tabelul de mai jos au fost obţinute de pe site-urile instituţiilor de învăţământ superior şi pot suferi modificări.

Universitatea Bucureşti şi „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca menţin examenul de admitere la profilul Limbi străine, în timp ce la alte universităţi de stat şi private selecţia candidaţilor se face prin concurs de dosare.

Costul unui an de studiu la stat variază între 2.000 de lei şi 2.500 de lei la acest profil. Costurile la universităţile private sunt între 1.500 de lei şi 1.600 de lei pe an. Următorul ghid va apărea la data de 15 iulie.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite