Soţia lui Laszlo Tokes îi cere divorţul, acuzându-l de infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Tokes, europarlamentar şi episcop reformat de Piatra Craiului
Laszlo Tokes, europarlamentar şi episcop reformat de Piatra Craiului

Soţia europarlamentarului Laszlo Tokes, episcop reformat de Piatra Craiului, a intentat divorţ la Judecătoria Oradea, acuzându-l pe acesta de infidelitate.

Tokes Edith îl acuză pe episcop, în cererea de divorţ, de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret", relatează Mediafax.

Ea  spune că în cazul în care "se impune", va dovedi aceste lucruri "cu martori sau înscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notiţe".

Episcopul Laszlo Tokes, acuzat că îşi "teroriza" şi "traumatiza psihic" soţia

Totodată, Tokes Edith susţine că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia.

"S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa 200 de scrisori, şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc", scrie în solicitarea depusă la Judecătorie.

Potrivit cererii de divorţ, Tokes refuza să se afişeze cu soţia sa între prieteni, la dineuri ori petreceri.

"Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni", susţine femeia care, odată cu divorţul, cere să îşi reia numele purtat anterior căsătoriei, cel de Joo, dar şi obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de întreţinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care încă nu şi-au finalizat studiile.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a refuzat să discute despre cererea de divorţ înaintată de soţia sa, invocând "dreptul la intimitate" şi faptul că ţine la "sacralitatea familiei", pe care nu vrea să o facă să sufere.

Primul termen al procesului de divorţ a fost stabilit la Judecătoria Oradea pentru 12 mai.

Cei doi au împreună trei copii: doi băieţi şi o fată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite