Sorin Oprescu s-a întâlnit cu o delegaţie chineză pentru a discuta despre Autostrada Urbană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, marţi, la sediul Primăriei, cu reprezentanţii firmei de construcţii China Communication Constructions Company Limited (CCCC International) pentru a discuta proiectul "Închidere Inelul Median de circulaţie la Zona Nord-Autostrada Urbană-tronson Lacul Morii-Şoseaua Colentina", informează un comunicat al Biroului de Presă al PMB.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut ca scop prezentarea proiectului în forma finală aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi identificarea soluţiilor optime de finanţare.

Primarul General a arătat că Municipalitatea este interesată să demareze lucrarea în parteneriat public privat, astfel încât Bucureştiul să dispună, cât mai curând, de infrastructură modernă iar partenerii să-şi recupereze investiţia în condiţii optime.

"Acest proiect este unul foarte important pentru noi. (...) Îmi doresc să fie o investiţie de succes, într-o colaborare de succes. Este foarte important pentru Bucureşti să atragă finanţări în proiecte concrete, aşa cum este acesta. Nu doresc să pierdem timpul şi vreau să fim cât mai pragmatici, în aşa fel încât să inaugurăm împreună acest proiect", a precizat Oprescu.

El a subliniat că prezenţa reprezentanţilor băncii care au disponibilitatea de a finanţa proiectul, China Developement Bank, reprezintă o dovadă de seriozitate a partenerilor prezenţi la întâlnire.

Song Debin, senior manager al CCCC International, a arătat că firma este interesată de finanţarea proiectului de o lungă perioadă de timp.

"Ne dorim să concretizăm această investiţie. Avem experienţă bogată în privinţa proiectelor realizate în parteneriat public privat şi avem şi sprijinul Guvernului Chinez şi al băncilor", a spus Song Debin.

Acesta a menţionat şi că, în luna aprilie, în China, s-a decis acordarea mai multor credite pentru dezvoltarea Europei Centrale şi de Est, 10 firme de stat fiind invitate pentru a discuta această colaborare, printre care şi CCCC Limited.

Specialiştii prezenţi la întâlnire, reprezentanţii direcţiilor de specialitate din PMB, arhitecţii care au contribuit la realizarea proiectului, precum şi juriştii specializaţi în domeniu au prezentat delegaţiei chineze proiectul în integralitatea sa, detaliile tehnice, estimările financiare privind realizarea proiectului precum şi aspectele juridice referitoare la prevederile legislaţiei române cu privire la investiţiile realizate în parteneriat public privat.

La finalul întâlnirii, managerul CCCC International a anunţat că a fost deja iniţiată procedura de analiză a documentaţiei primite, urmând a transmite Primăriei Bucureşti propunerea China Communication Constructions Company Limited privind realizarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulaţie la Zona Nord-Autostrada Urbană-tronson Lacul Morii-Şoseaua Colentina", adaugă sursa citată.

Potrivit PMB, China Communication Constructions Company Limited este una dintre companiile de top în domeniul design-ului şi construcţiei de autostrăzi şi poduri, cu 81 de filiale în 70 de ţări, scrie Agerpres.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite