Sorin Oprescu: Pot să acopăr subvenţia la căldură dacă o face şi Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor beneficia în continuare de subvenţia la căldură, urmând să plătească 124 lei pe gcal, dacă Guvernul îşi va respecta promisiunea de a asigura subvenţia pentru acest an, a declarat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Realitatea TV.

"Am reuşit să facem în aşa fel să acoperim subvenţia la gaze pentru bucureşteni. Acum luăm câteva măsuri. Guvernul a declarat că asigură subvenţia pentru acest an. Dacă el o face, atunci să stea toată lumea liniştită că pot să acopăr", a precizat Oprescu.

Excepţie vor face firmele care îşi au sediul social în blocuri, care plătesc 300 de lei gcal. "Pe aceştia nu pot să-i subvenţionez", a adăugat primarul general, citat de Agerpres.

"Dacă Guvernul nu dă această subvenţie, atunci înseamnă că trebuie să fac un efort, mai întâi pentru cei cu venituri mici. Am cerut de la Ministerul Muncii o situaţie privind salariile celor cu peste 2.000 - 2.500 lei, pentru a face o socoteală. Unii stau în zone unde îşi au sediul, birourile şi sunt racordaţi la centralele de cartier. Nu pot să-i las şi pe aceştia cu 124 lei/gcal, pentru că nu mai pot acorda ajutor celor săraci", a explicat edilul-şef.

În context, primarul general a spus că sfârşitul acestui an îl dedică protecţiei sociale, un adăpost cu aproximativ 100 de locuri pentru persoanele fără adăpost ce urmează a fi terminat în aproximativ două luni, fiind unul dintre aceste proiecte

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite