Soldaţii vor lucra în Armată până la 45 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul României, în calitate de cameră decizională a Parlamentului, a adoptat astăzi proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 384/2006 privind Statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari.

Principalele modificări ale legii sunt mărirea, de la 40 la 45 de ani, a vârstei maxime până la care pot lucra în Armată soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi luarea în calcul a vechimii lucrate în Armată ca vechime în serviciul militar. Perioada în care soldaţii şi gradaţii voluntari participă la misiuni în străinătate se va considera dublu la calcularea vechimii în serviciul militar. O altă modificare a legii se referă la anularea sancţiunii referitoare la diminuarea veniturilor cu 5 până la 20 la sută, pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni, şi înlocuirea acesteia cu retrogradarea din funcţie, ca sancţiune disciplinară.

În Ministerul Apărării Naţionale lucrează în prezent circa 31.000 de soldaţi şi gradaţi voluntari, ceea ce reprezintă aproape 40 la sută din totalul personalului militar.

Cei mai mulţi soldaţi şi gradaţi voluntari sunt încadraţi în Forţele Terestre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite