Şoferiţele maşinilor de teren atrag ca un magnet „găinarii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri de etnie rromă din localitatea ilfoveană Mogoşoaia au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii de la Investigaţii Criminale de la Sectorul 1 şi Secţia 4 din Capitală. Ei sunt cercetaţi pentru tâlhărie după ce au atacat mai multe şoferiţe din Bucureşti. Preferatele lor erau femeile care conduceau maşini de teren scumpe.

Dinaur Eduard Constantin, zis „Gâscanul” (17 ani) şi Romeo Marin (21 de ani), membrii ai neamului ţigănesc „Găinarii”, au fost recunoscuţi câteva dintre femeile atacate şi riscă între 7 şi 20 de ani de închisoare. Ambii au antecedente penale. Ultima „lovitură” au dat-o luni seara, pe strada Aviator Vasile Fuică din Bucureşti. Victima se numeşte  Mihaela Bârţă (42 de ani) şi este expert contabil.

Hoţii au urmărit-o până a parcat şi au acţionat în momentul în care aceasta, împreună cu soţul ei, suna la soneria unor cunoscuţi la care mergeau în vizită. Dinaur s-a apropiat şi i-a smuls geanta în care se aflau carduri bancare, diverse bunuri personale şi un telefon mobil. Apoi a fugit şi s-a aruncat pe bancheta din spate a unei maşini marca BMW, care a demarat în trombă. După ce au golit geanta, cei doi au umplut-o cu pietre şi au aruncat-o în lacul Străuleşti.

Hoţii sunt urmăriţi din luna august a anului trecut, atunci ând o constănţeancă, Anca Vasile, a rămas fără 230 de lei şi 50 de euro, după ce a fost atacată pe strada Turda din Sectorul 1 al Capitalei, în timp ce se afla într-o coloană de maşini la volanul unei Toyota Yaris.

La începutul acestui an, contabilei Ioana Fântâneanu i-a fost furată geanta ce conţinea acte de identitate, carduri bancare şi suma de 22.000 lei, după ce hoţii i-au spart geamul autoturismului marca Toyota Rav 4. Maşina staţiona pe strada Av.Popişteanu din Sectorul 1.

Metoda „furt la secundă”

Potrivit poliţiei, hoţii acţionau foarte rapid, după metoda cunoscută sub numele de „furt la secundă”.  De obicei, cel care fura genţile femeilor era „Gâscanul”, deoarece era minor, iar pedeapsa este mai mică în cazul său. 

Ei îşi urmăreau victimele în trafic până când acestea parcau. Atunci, ori aşteptau să iasă din maşină şi le smulgeau genţile, ori le spărgeau unul din geamuri, în timp ce acestea încercau să parcheze. Uneori acţionau şi în trafic, la semafor.

Vânau doar femei singure la volanul maşinilor de teren. După ce furau, hoţii fugeau cu o maşină cu numere străine. Nu foloseau acelaşi autoturism la mai multe infracţiuni, pentru că riscau să fie descoperiţi.

De altfel, surse apropiate anchetei spun că furtul genţilor devenise pentru cei doi un fel de „salut”. Se întâlneau şi se gândeau pe loc „hai să facem rost de bani”, apoi acţionau. După ce goleu genţile, le umpleau cu bolovani şi le aruncau în lacul Străuleşti. O parte din banii obţinuţi îi păstrau  pentru „zile negre”, adică pentru un avocat, sau mai mulţi, în funcţie de gravitatea cazului.

Victime „celebre”

Medicul Lidia Kajanto, directorul Centrului de Diagnostic şi Tratament de la Fundeni a fost, anul trecut, în noiembrie, una dintre victimele „Gâscanului” şi ale prietenului său Romeo Marin. Femeia mergea să îşi ia copilul de la grădiniţă, pe o stradă din sectorul 1.

Când a coborât,  Dinaur Eduard Constantin i-a tras de geantă, dar pentru că femeia a ţinut strâns de ea, nu a reuşit să i-o fure, dar au trântit-o şi au târât-o pe jos. Tot anul trecut şi vedeta de televiziune Ilinca Vandici a fost atacată de „găinari”.  Duminca trecută,  o jurnalistă de la un cotidian central a rămas fără geantă în timp ce se afla în zona unei Ambasade din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite