Acasă la „Bogi“, fetiţa care i-a dat viaţă lui Socaciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acasă la „Bogi“, fetiţa care i-a dat viaţă lui Socaciu
Acasă la „Bogi“, fetiţa care i-a dat viaţă lui Socaciu

În urmă cu două săptămâni, micuţa Boglárka Fekete (10 ani) îşi pierdea viaţa, într‑un spital din Târgu-Mureş, în urma unui atac cerebral.

Citiţi şi:


Părinţii fetiţei, Barna şi Ágnes Fekete, au acceptat ca rinichii lui „Bogi”, cum era alintată micuţa, să fie transplantaţi pentru a-l salva de la moarte pe cântăreţul Victor Socaciu. Barna şi Ágnes spun, printre lacrimi, că lui „Bogi“ îi plăcea să cânte, „la fel cum îi place şi artistului care a primit rinichii ei“.

În satul aflat la 30 de kilometri de oraşul Târgu-Mureş nu se mai cântă şi nu se mai dansează. Părinţii micuţei au fost găsiţi de reporterii Click în curte, înconjuraţi de copiii vecinilor veniţi să se joace cu singurul copil care le-a mai rămas, Henrietta. Fetiţa are numai un an şi şapte luni şi singurul cuvânt pe care îl pronunţă corect este numele surioarei sale, „Bogi”. Tuturor le lipseşte „Bogi”.

Era frumoasă, învăţa foarte bine, avea calităţi vocale şi dansa în grupul popular al satului. Cei care i-au dat viaţă şi-au adunat cu greu cuvintele, pentru a povesti momentele blestemate prin care au trecut. „Fetiţa noastră a început dintr-o dată, să se comporte ciudat. Se lovea cu palmele în cap şi scotea sunete ciudate. Am strigat la ea, dar nu a mai răspuns. Atunci, am chemat ambulanţa care a venit nesperat de repede. La spitalul din Tg. Mureş a fost înconjurată de zeci de medici care au făcut tot posibilul să o salveze. Totul a fost în zadar”, a început să povestească, printre lacrimi, Barna.

Părinţii nu vor recompensă

Cu chipul deformat de durere, Ágnes, mama fetiţei, a continuat şirul evenimentelor. „Medicii au venit la noi după ce au făcut toate testele posibile. Rezultatele ne‑au înmuiat picioarele. Creierul puiului nostru murise. Atunci ne-au întrebat dacă suntem de acord să donăm organele fetiţei. Ne-am dat seama că au depus eforturi supraomeneşti ca să o salveze şi nu am ezitat“.

Neputincioşi în faţa destinului, Barna şi Ágnes au hotărât să salveze alte vieţi. Nu s-a pus vreodată problema unei recompense. Au primit garanţia medicilor că vor face tot posibilul ca organele fiicei lor să readucă zâmbetul pe feţele uscate ale bolnavilor. „Nu ne-a interesat unde vor ajunge organele atât timp cât salvează alte vieţi. Am aflat de la televizor că un artist a primit rinichii Boglárkăi Fekete. Fetiţa noastră va cânta acum prin vocea lui”, mărturiseşte mama fetiţei.

Citiţi pe www.click.ro povestea completă spusă de părinţii fetiţei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite