Procesul Trofeul Calităţii, amânat până pe 30 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Astăzi a avut loc cel de-al cincilea termen de recurs în dosarul de corpuţie Adrian Năstase - Trofeul Calităţii.

UPDATE 10.44: Următoarea înfăţişare în cazul Trofeul Calităţii a fost programată pe 30 mai.

Şedinţa în care era judecat cazul Trofeul Calităţii s-a terminat la ora 10.30, iar instanţa a hotărât un nou termen de judecată - 30 mai - deoarece au lipsit câţiva dintre inculpaţi şi era nevoie să fie prezenţi toţi pentru a fi audiaţi.

Recursul cazului Trofeul Calităţii în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare a fost judecat astăzi de Înalta Curte. Recursul este amânat de mai bine de trei ani din diverse motive invocate de avocaţii din tabăra lui Năstase, iar cea de-a şasea înfăţişare va fi peste o săptămână.


Adrian Năstase a depus prin apărătorii săi peste 20 de cereri pentru a sesiza Curtea Constituţională, dar şi pentru ca procesul să fie suspendat, însă Înalta Curte a respins acum o săptămână toate solicitările fostului premier.

Avocaţii lui Năstase încearcă să tragă de timp cu acest proces pentru că acuzaţiile aduse fostului premier s-ar prescrie în luna iunie.

Ce înseamnă Trofeul Calităţii

Adrian Năstase a fost acuzat că în 2004 a camuflat strângerea de fonduri pentru propria campanie electorală prin iniţierea unui simpozion.

Taxele de participare la simpozion - peste 1,6 milioane de euro - ar fi ajuns, susţin procurorii anticorupţie, la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Năstase. De aici, banii ar fi ajuns la o firma care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat.

Simpozionul a fost organizat de Irina Jianu, inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la acea vreme. Taxele de participare au fost de aproximativ 125 de euro la acea dată, pentru persoanele fizice, şi de aproape 400 de euro pentru cele juridice. În total, s-a strâns suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite