Ameninţat cu executarea silită pentru o restanţă de un ban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună de la achitarea integrală a unui împrumut de 10.000 de lei luat pe cinci ani, Florea Mocăniţă (43 ani), din Slobozia, a fost înştiinţat de BCR că, dacă nu-şi achită penalizarea de 1 ban, va fi executat silit.

„Suma" reprezenta întârzierea de la plata ultimei rate, pe care omul a achitat-o cu 13 zile după termen.

„Mi-am plătit de fiecare dată datoriile către bancă. Am toate chitanţele şi pot dovedi acest lucru", spune bărbatul.pasat de la un ghişeu la altul

Când a primit înştiinţarea de la bancă, omul a mers la casieria sucursalei bancare, să-şi achite penalizarea de 0,01 lei. Timp de 50 de minute a fost pasat de la un ghişeu, la altul. Într-un final, a scos din buzunar somaţia care-i venise acasă. Când a văzut cât era datoria, casiera a izbuncnit în râs: „O, Doamne, pentru 1 ban veniţi la mine!? Haideţi, domnu' Florea, ce Dumnezeu?!"

Când a încercat să afle mai multe detalii legate de penalizarea respectivă, bărbatului i s-a explicat doar că „s-a întârziat cu plata şi a fost nevoie de o extragere de bani din cont, pentru o echilibrare. „Bani pe care nu i-aţi avut" - a specificat operatorul bancar. Omul a scos banul şi a plătit. Reprezentanţii băncii admit că există posibilitatea unei erori de calcul.

„Penalizarea este corectă. Banca a respectat toate procedurile care se impun. Dacă restanţa se aduna, de la un ban, aceasta putea ajunge în timp la sume foarte mari. Totuşi, este posibil să fie vorba şi de o situaţie accidentală în ceea ce priveşte calculul de penalităţi, cu apariţii extrem de rare. Dacă datoria creştea, putea fi executat silit", a precizat Corneliu Cojocaru, ofiţer relaţii cu presa al BCR. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite